Trwa ładowanie...
ycipk-2a57q1
ycipk-2a57q1

Aleksandra Woźniak - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Warszawa, Polska

Filmografia:

Samowolka (1993) (koleżanka Anki)

Spona (1998) (Ania)

Szpital na perypetiach () (Stażystka Zuzanna)

Droga do raju (2008) (Kasia)

Dzień wielkiej ryby (1996) (córka mecenasa)

Pożegnanie z Marią (1993) (szatynka)

Sposób na Alcybiadesa (1998) (Ania)

Zdjęcie
Podziel się

Jako aktorka zadebiutowała w Teatrze Telewizji, gdy miała 17 lat. Jednak już wcześniej stawała często na scenie - tańczyła i śpiewała w zespole "Gawęda".

Później zagrała w kilku filmach, jednak sławę przyniosły jej seriale komediowe, a zwłaszcza "13 Posterunek".

Rolą Agaty Gabriel ze „Złotopolskich” udowodniła wszechstronność swoich możliwości aktorskich, nierzadko poruszając widzów walką swojej postaci z ciężką chorobą.

Z wykształcenia jest filologiem języka niemieckiego. To takie zabezpieczenie na wypadek, gdyby w aktorstwie powinęła się noga.

ycipk-2a57q1

Jej największą miłością są trzyletnie córeczki bliźniaczki Ania i Julia. Macierzyństwo uważa za najważniejszą rolę swojego życia.

Źródło: Telewizja Polsat

ycipk-2a57q1
ycipk-2a57q1
ycipk-2a57q1