Trwa ładowanie...
d42c5xj
d42c5xj

Jack Nicholson

Najnowsze informacje
4.7
(350 głosów)
Oceń:
Miejsce urodzenia:

Neptune, New Jersey, USA

Reżyser:
Scenarzysta:
Filmografia:

Evening Star, The (1996) (Garrett Breedlove)

Lepiej być nie może (1997) (Melvin Udall)

Chinatown (1974) (Jake (J.J.) Gittes)

Lot nad kukułczym gniazdem (1975) (Randle Patrick McMurphy)

King of Marvin Gardens, The (1972) (David Staebler)

Marsjanie atakują! (1996) (President Dale)

Dwóch gniewnych ludzi (2003) (Buddy Rydell)

Obsesja (1995) (Freddy Gale)

Lśnienie (1980) (Jack Torrance)

Goin' South (1978) (Henry Moon)

Fortune, The (1975) (Oscar Sullivan)

Obietnica (2001) (detektyw Jerry Black)

Hoffa (1992) (James R. 'Jimmy' Hoffa)

Schmidt (2002) (Warren Schmidt)

Lepiej późno, niż później (2003) (Harry Sanborn)

Raven, The (1963) (Rexford Bedloe)

Ludzie honoru (1992) (pułkownik Jessup)

Przełomy Missouri (1976) (Tom Logan)

Batman (1989) (Joker/Jack Napier)

Telepasja (1987) (Bill Rorich)

Ironweed (1987) (Francis Phelan)

Honor Prizzich (1985) (Charley Partanna)

Infiltracja (2006) (Frank Costello)

Safe Place, A (1971) (Mitch)

Skąd wiesz? (2010) (Charles)

Choć goni nas czas (2008)

Blood and Wine (1996) (Alex)

Border, The (1982) (Charlie Smith)

Five Easy Pieces (1970) (Robert Eroica Dupea)

Ostatnie zadanie (1973) (Billy Budduskey)

Listonosz zawsze dzwoni dwa razy (1981) (1981) (Frank Chambers)

Tommy (1975) (The Specialist)

Last Tycoon, The (1976) (Brimmer)

Czułe słówka (1983) (Garrett Breedlove)

Cry Baby Killer (1958) (Jimmy)

Wild Ride (1960) (Johnny Varron)

Za wcześnie na miłość (1960) (Buddy)

Studs Lonigan (1960) (Weary Reilly)

Broken Land (1962) (Will Brocious)

Terror (1963) (Andre Duvalier)

Ensign Pulver (1964) (Dolan)

Flight to Fury (1966) (Jay Wickham)

Aniołowie Piekieł (1967) (Poeta)

St. Valentine's Day Massacre (1967) (Hitman)

Head (1968) (siebie)

Rebel Rousers (1970) (Rebel)

On a Clear Day You Can See Forever (1970) (Tad Pringle)

Zawód: Reporter (1975) (David Locke)

Czarownice z Eastwick (1987) (Daryl Van Horne)

Dwóch Jake'ów (1990) (Jake Gittes)

Kłopoty z facetami (1992) (Harry Bliss)

Swobodny jeździec (1969) (George Hanson)

Porozmawiajmy o kobietach (1971) (Jonathan Fuerst)

Salute to Dustin Hoffman, A (1999) (siebie)

Czerwoni (1981) (Eugene O'Neill)

Sklepik z horrorami (1960) (Wilbur Force)

Tylnimi drzwiami do piekła (1964) (Burnett)

Niesłusznie oskarżeni (1965) (Wes)

Shooting (1967) (Billy Spear)

Dzieci miłości (1968) (Stoney)

Jak kręcono Lśnienie (1980) (siebie)

Zgaga (1986) (Mark)

Wilk / Wolf (1994) (1994) (Will Randall)

Jack Nicholson
Jack Nicholson
d42c5xj
d42c5xj

d42c5xj
d42c5xj
d42c5xj