Kurczak, ryba i krab królewski

Film jednego z najbardziej uznanych dokumentalistów hiszpańskich, którego filmy wielokrotnie gościły na TKH, określany jako pierwszy thriller kulinarny. Punktem centralnym filmu jest Bocuse D’Or – najbardziej prestiżowa nagroda dla zawodowych kucharzy, przyznawana co 2 lata w Lyonie.

05.03.2009 10:26

Finaliści konkursu mają 5 i pół godziny na przygotowanie dwóch dań w 12 porcjach. Gotowanie odbywa się na oczach publiczności w 18-metrowych kabinach ustawionych w hali sportowej. W 2007 roku w konkursie brał udział Jesús Almagro – jeden z najlepszych hiszpańskich kucharzy ostatnich lat.

Kamera śledzi jego przygotowania do wielkiego finału. Widz staje się świadkiem niezwykle emocjonującej rozgrywki i walki z czasem.

Ten niezwykły i fascynujący dokument odniósł olbrzymi sukces w Hiszpanii.

Kurczak, ryba i krab królewski

Tytuł originalnyPollo, el pez y el cangrejo real, El
Gatunekdokumentalny
Kraj produkcjiHiszpania
Rok produkcji2008
Obsada
Źródło artykułu:WP Film
Wybrane dla Ciebie
Komentarze (0)