ycipk-3ekwkw
ycipk-3ekwkw

Tony Curran - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Glasgow, Szkocja, Wielka Brytania

Filmografia:

Trzynasty wojownik (1999)

Gladiator (2000) (Zabójca 1)

Blade - Wieczny łowca II (2002)

Liga niezwykłych dżentelmenów (2003) (Hawley Griffin)

Ultimate Force (2002) (Kapral / Sierżant Pete Twamley)

Lot Feniksa (2004) (Rodney)

Labirynt () (Guy d'Evreux)

Nowe Życie (2008) (William Reeds)

Autobus z lotniska (2008) (Kierowca)

Brud (2013) (Dougie Gillman)

Syfy 20th Anniversary Special (2012) (On sam)

Filary Ziemi () (Król Stephen)

Kamuflaż () (Kenneth Martin)

Ondine (2009) (Alex)

Nocny pociąg z mięsem (2008) (Kierowca)

CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas () (Dr Tyrell Neth)

Beowulf - Droga do sprawiedliwości (2005) (Hondscioh)

Primeval (2007) (rycerz)

24 godziny (serial) () (Lugo)

Underworld Evolution (2006) (Marcus)

Płytki grób (1994) (Agent biura podróży)

Zakazane imperium () (Eamonn Rohan)

X-Men: Pierwsza klasa (2011) (agent w czerni)

Agent XXL 3: Rodzinny interes (2011) (Chirkoff)

Przygody Tintina (2011) (Porucznik Delcourt)

Mentalista () (Dean Harken)

Red Road (2006) (Clyde)

Policjanci z Miami (2006)

Captives (1994) (Spider)

Split Second (1992) (Ronnie Baxter)

Wielkie nadzieje (1946) (1946) (Orlick)

Król wyjęty spod prawa (2018) ( Angus Macdonald )

Zdjęcie
Podziel się

Urodził się i wychował w Glasgow, mieście w północnej części Wielkiej Brytanii, w Szkocji. W wieku 16 lat porzucił szkołę i przeniósł się do Nowego Jorku, gdzie rozpoczął karierę aktorską. Zadebiutował w 1993 roku w komedii fantastycznej "Being Human" u boku Robina Williamsa. Wystąpił m.in. w filmach: "Blade 2", "Pearl Harbor" (2001), "Gladiator" (2000) i "13-ty wojownik" (1999). W telewizji wystąpił w serialach: "Ultimate Force" (2002) jako sierżant Pete Twamley, "Menace" (2002). Zagrał w filmach: "Rowerzysta" (1999), "Wielkie nadzieje" i "Liga niezwykłych dżentelmenów"(2003).

ycipk-3ekwkw
ycipk-3ekwkw