Gemma Arterton powinna prowadzić własny program kulinarny.
W kuchni Brytyjka czuje się jak ryba w wodzie.
- Uwielbiam gotować, zapraszać gości i sprawiać, aby czuli się wyjątkowi - przyznała aktorka. - Szczególnie lubię piec. Moją specjalnością jest cytrynowe ciasto bezowe. Wszyscy moi przyjaciele mówią, że powinnam mieć własny program kulinarny, bo kiedy pracuję w kuchni, cały czas opowiadam o tym, co robię. "Teraz dodam to, a potem zamieszam tamto". Noszę fartuszek i w ogóle. Kocham to. Wydaje mi się, że właśnie w tym jestem najlepsza.
Gwiazda dodała, że aktorką została trochę przez przypadek.
- Chodziłam do szkoły dla dziewcząt, a w grupie teatralnej byli chłopcy, więc tylko dlatego się do niej zapisałam - opowiada Arterton. - A potem jeden z nauczycieli powiedział: "Wiesz co? Jesteś dobra. Nie rezygnuj z tego".
Od 8 lutego polscy widzowie będą mogli podziwiać Gemmę Arterton w filmie "Hansel i Gretel: Łowcy czarownic".