ycipk-1ewlip
ycipk-1ewlip

Lesley Manville - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Brighton, Wielka Brytania

Filmografia:

Kolejny rok (2010) (Mary)

Sekrety i kłamstwa (1996)

Wszystko albo nic / All or Nothing (2002) (2002) (Penny Bassett)

Łono (2010) (Judith)

Teoria wszystkiego (2014) (Królowa Elżbieta II)

Północ Południe () (Maria Hale)

Romeo and Juliet (2013) (Pielęgniarka)

Czarownica (2014) (Flittle)

Soldier Soldier () (Rachel Elliot/Fortune (1992))

Firm, The (1988) (Sue)

Zawsze jest czas na miłość (2017)

Nić widmo (2017) ( Cyril Woodcock )

Czarownica 2 (2013) (Niezabudka)

Zdjęcie
Podziel się

Aktorka.
Karierę rozpoczęła w latach 80. w produkcjach telewizyjnych. Za udział w serialu Holding On zdobyła nagrodę BAFTA.
Najważniejsze swoje role zagrała w filmach Mike’a Leigh (Grown-Ups, Wysokie aspiracje, Sekrety i kłamstwa, Topsy-Turvy, Wszystko albo nic).
Gra również w teatrze.

Była żoną Gary Oldmana, z którym ma syna.

(zdj. AFP)

ycipk-1ewlip
ycipk-1ewlip
ycipk-1ewlip