Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw

Mirosław Wieprzewski - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...

Mirosław Wieprzewski to polski aktor teatralny i dubbingowy. Znany z ról Prosiaczka ("Kubuś Puchatek"), Gargamela ("Smerfy" - w tej roli drugi po Wiesławie Drzewiczu), Kulfona (w programach telewizyjnych "Ciuchcia", "Kulfon, co z ciebie wyrośnie?"), Monitora ("Przybysze z Matplanety"), Elfa Baliszka w spektaklu dla dzieci w Teatrze Groteska w Krakowie lub Meowtha ("Pokémon").

Filmografia

Safari 3D (2010)

Pokemon 2000: Uwierz w swoją siłę (1999) (Meowth)

Pokemon 3: The Movie (2001) (Meowth)

Pokemon: Film pierwszy (1999) (Meowth)

Tygrys i przyjaciele (2000) (Prosiaczek)

Mniam! (2011) (Robcio)

Ale cyrk 3D (2011)

Jeździec znikąd / The Lone Ranger (2013) (2013) (Stove Pipe)

Królowa Śniegu 2 (2014) (Król)

Syn Boży (2014)

Kumba (2013) (Antylopa Percy)

Dom dla zmyślonych przyjaciół pani Foster () (Juan)

Chip i Dale Brygada RR () (Wart, jaszczurka z gangu Spaślaka / Snout, szczur z gangu Spaślaka / Krasnal / Złodziej w barze Mamci / Członek plemienia żuków / Pies barman)

Delgo (2008)

Przygoda w Paryżu (2011)

Kirikou i dzikie bestie (2005) (Wujek / Pomocnik Karaby)

Kirikou i czarownica (1998) (Dziadek Kirikou / Fetysz na dachu chaty Karaby)

Moja niania jest wampirem (2010) (Jogy / Pan G / Dyrektor Hicks)

Scooby Doo i najeźdźcy z kosmosu (2000) (Lester)

Lego Batman - film pełnometrażowy. Moc superbohaterów D.C. (2013) (Victor Stone / Cyborg / Harvey Dent / Dwie Twarze)

Przygody Kubusia Puchatka (1977) (Prosiaczek)

Scooby-Doo: Wakacje z duchami (2010) (Sklepikarz)

Był sobie człowiek () (nauczyciel / Wiking / Kaczor / Króll)

Avengers: Potęga i moc () (Dyspozytor pogotowia)

Smerfy () (Gargamel)

O czym szumią wierzby () (Ropuch)

Złoty kompas (2007)

Szeregowiec Dolot (2005)

Laboratorium Dextera () (Profesor Falk)

Harry Potter i Insygnia Śmierci: część II (2011) (Goblin w banku Gringotta)

Kot w butach 3D (2011)

Artur ratuje Gwiazdkę (2011)

Rango (2011) (Doc, Fungus (polska wersja jęz.))

Artur i zemsta Maltazara (2009) (Miro)

Pszczółka Maja () (Bartek)

Arabela (1979) (różne głosy)

Artur i Minimki (2006)

Asterix i Wikingowie (2006) (Długowieczniks)

Bambi 2 (2006) (Świstak)

Muppets From Space (1999) (Gonzo / Fazi)

Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw