WP
WP

Adam Brodzisz - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Data urodzenia

18.02.1906

Miejsce urodzenia

Lwów

Data śmierci

09.11.1986

Filmografia

Pan redaktor szaleje (1937) (redaktor Antoni Dzierzba)

U kresu drogi (1939) (Jerzy)

Czarci żleb (1949) (sierżant - szef)

Dziesięciu z Pawiaka (1931) (Janusz)

Bogurodzica (1939)

Pod Twoją obronę (1933) (Jan, syn Polaskiej)

Bohaterowie Sybiru (1936) (Porucznik Stefan Winiarski)

Wiatr od morza (1930) (Ryszard)

Trzy starty (1955) (Kałużny, sędzia kolarski)

WP
WP
WP