ycipk-25firr
ycipk-25firr

Stanisław Niwiński - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Data urodzenia

08.05.1932

Miejsce urodzenia

Warszawa, Polska

Data śmierci

04.05.2002

Filmografia

Virtuti (1989) (Macek)

Justyna (1979) (Dyrektor)

Czarne stopy (1986) (Leśne)

Pasażerka (1963) (Więzień)

Dorastanie (1987) (Dyrektor fabryki)

Chłopi (1973) (1973) (Pietrek)

Hubal (1973) (Plutonowy Józef Alicki)

Polonia Restituta (1980) (Współpracownik Dmowskiego)

Spotkanie w bajce (1962) (Kierowca ciężarówki)

Przepłyniesz rzekę (1976) (Kierownik budowy)

Jeśli serce masz bijące (1980) (Wychowawca Perczyński)

Stan strachu (1989) (Aktor)

Gdzie woda czysta i trawa zielona (1977) (Naczelnik)

Rzeczpospolitej dni pierwsze (1988) (Edward Rydz-Śmigły)

Rodzina Milcarków (1962) (Karol Milcarek)

Znicz olimpijski (1969) (Bolek)

Życie na gorąco () (Podkowa)

MR Tański (1987) (Inżynier Tadeusz Tański)

Penelopy (1988) (Piotr)

Polonia Restituta (serial) () (Erazm Piltz)

Rycerze i rabusie () (Zegart)

Małgorzata (1979) (Uczestnik zebrania PZPR)

Orzeł i reszka (1974) (Porucznik Ralf Moes)

Jarosław Dąbrowski (1975) (Bronisław Szwarce)

Azyl (1978) (1978) (Władysław Wawrzyniak)

... Cóżeś ty za pani... (1979) (Paweł Anioł)

Zielone lata (1979) (Nauczyciel)

Sherlock Holmes i Doktor Watson (1980) (Barman Beamis)

Powrót doktora von Kniprode (1965) (Karcz)

Trzy kroki po ziemi (1965) (Młody lekarz)

Album Polski (1970) (Ślązak)

Na własną prośbę (1979) (Haruzel)

Panienka z okienka (1964) (Zbigniew Kalinowski)

Spotkanie ze szpiegiem (1964) (Janusz Giedrowski)

Karino (1976) (Rusin)

Śmierć w środkowym pokoju (1965) (Krzysztof)

Katastrofa (1965) (Grzegorz Hulewicz)

Śmieciarz (1987) (Tokarski)

Przygrywka (1982) (Ojciec)

Dom () (mówca)

Ucieczka z miejsc ukochanych (1987) (Józef)

Gdzie jest generał... (1963) (Oberleutnant SS)

Kazimierz Wielki (1975) (Dobrogost)

Dyrektorzy (1975) (Inżynier Piotr Gajda)

Historia współczesna (1960) (robotnik)

Godziny nadziei (1955)

Prom (1970) (Oficer w kapitanacie portu)

Bołdyn (1981) (Pułkownik Stary)

Podziemny front (1965) (Tolek)

Czarne skrzydła (1963) (Tadeusz)

Najdłuższa wojna nowoczesnej Europy (1979) (Sir Thomas)

Na przełaj (1971) (Opiekun społeczny)

Prawdzie w oczy (1970) (Stefan Karbowaniec)

Sprawa Gorgonowej (1977) (Dziennikarz)

Umarłem, aby żyć (1984) (Chirurg)

Blisko, coraz bliżej (1986) (Doktor Jerzy Kulicki)

Westerplatte (1967) (Jan Połeć)

ycipk-25firr
ycipk-25firr
ycipk-25firr