ycipk-4iw2r3
ycipk-4iw2r3

Wojciech Wójcik - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Warszawa, Polska

Reżyser:

Ekstradycja 2 (1996) (Minister X)

Trójkąt Bermudzki (1987) (Jarek)

Ostatnia misja (2000)

Sam pośród swoich (1985) (oficer polityczny)

Tam i z powrotem (2001) (Andrzej Hoffman)

Sfora - Bez litości (2002) (Grzegorz Nowicki)

Prywatne śledztwo (1986) (kapitan)

Sfora (serial) ()

Szaleństwo Majki Skowron ()

Fałszerze. Powrót Sfory ()

Karate po polsku (1982) (kapitan)

Zabić na końcu (1990) (Szwagier - Szwagrowski)

Trzy dni bez wyroku (1991) (Adam Mruk Niedzicki)

Okno (1981) (kelner)

Gra (1968) (1968) (Joachim)

Ekstradycja ()

Randka w ciemno (2009) (2009) (Cyganka wróżka)

Ekstradycja 3 (1998) (minister)

Scenarzysta:

Ekstradycja 2 (1996) (Minister X)

Ostatnia misja (2000)

Sfora - Bez litości (2002) (Grzegorz Nowicki)

Sfora (serial) ()

Fałszerze. Powrót Sfory ()

Trzy dni bez wyroku (1991) (Adam Mruk Niedzicki)

Ekstradycja 3 (1998) (minister)

Filmografia:

Ostatnia misja (2000) (reżyser, scenariusz, dialogi, scenopis)

Sól ziemi czarnej (1969) (współpraca reżyserska)

Skok (1967) (1967) (współpraca reżyserska)

Sam pośród swoich (1985) (reżyser i scenarzysta)

Pani z przedszkola (2014) (dżentelmen w restauracji)

Karate po polsku (1982) (reżyser)

Zabić na końcu (1990) (Szwagier - Szwagrowski)

Trzy dni bez wyroku (1991) (reżyser)

Okno (1981) (reżyseria)

Śmierć prezydenta (1977) (reżyser II)

Ocalić miasto (1976) (reżyser II)

Zawodowcy (1975) (1975) (reżyser II)

Czerwone i białe (1975) (współpraca reżyserska)

Gniazdo (1974) (współpraca reżyserska)

Ocalenie (1975) (1975) (reżyser II)

Brylanty pani Zuzy (1971) (współpraca reżyserska)

Gra (1968) (1968) (Joachim)

Randka w ciemno (2009) (2009) (Cyganka wróżka)

Do krwi ostatniej (1978) (współpraca reżyserska)

Drzwi w murze (1974) (współpraca reżyserska)

Gościnny występ (1974) (reżyseria, scenariusz)

Ekstradycja 3 (1998) (reżyseria, scenariusz)

Szaleństwo Majki Skowron (1976) (współpraca reżyserska)

Zdjęcie
Podziel się

W roku 1967 otrzymał dyplom Wydziału Reżyserii PWSFTiT w Łodzi. Do końca lat osiemdziesiątych jako drugi reżyser wsółpracował m.in. z Kazimierzem Kutzem, Stanisławem Różewiczem, Jerzym Kawalerowiczem, Jerzym Hoffmanem. Następnie wyreżyserował blisko dziesięć filmów fabularnych, z których nagrody otrzymały "Karate po polsku" na festiwalu w San Sebastian oraz "Trójkąt bermudzki" na festiwalu w Rimini. Prawdziwą popularność przyniósł mu jednak serial telewizyjny "Ekstradycja". Jego kolejne trzy części zostały zrealizowane w latach 1994-1998.

ycipk-4iw2r3
ycipk-4iw2r3