Trwa ładowanie...
d3as0c1
d3as0c1

Wojciech Wójcik

Najnowsze informacje
3.2
(15 głosów)
Oceń:
Miejsce urodzenia:

Warszawa, Polska

Reżyser:
Scenarzysta:
Filmografia:

Ostatnia misja (2000) (reżyser, scenariusz, dialogi, scenopis)

Sól ziemi czarnej (1969) (współpraca reżyserska)

Skok (1967) (1967) (współpraca reżyserska)

Sam pośród swoich (1985) (reżyser i scenarzysta)

Pani z przedszkola (2014) (dżentelmen w restauracji)

Karate po polsku (1982) (reżyser)

Zabić na końcu (1990) (Szwagier - Szwagrowski)

Trzy dni bez wyroku (1991) (reżyser)

Okno (1981) (reżyseria)

Śmierć prezydenta (1977) (reżyser II)

Ocalić miasto (1976) (reżyser II)

Zawodowcy (1975) (1975) (reżyser II)

Czerwone i białe (1975) (współpraca reżyserska)

Gniazdo (1974) (współpraca reżyserska)

Ocalenie (1975) (1975) (reżyser II)

Brylanty pani Zuzy (1971) (współpraca reżyserska)

Gra (1968) (1968) (Joachim)

Randka w ciemno (2009) (2009) (Cyganka wróżka)

Do krwi ostatniej (1978) (współpraca reżyserska)

Drzwi w murze (1974) (współpraca reżyserska)

Gościnny występ (1974) (reżyseria, scenariusz)

Ekstradycja 3 (1998) (reżyseria, scenariusz)

Szaleństwo Majki Skowron (1976) (współpraca reżyserska)

Zdjęcie

W roku 1967 otrzymał dyplom Wydziału Reżyserii PWSFTiT w Łodzi. Do końca lat osiemdziesiątych jako drugi reżyser wsółpracował m.in. z Kazimierzem Kutzem, Stanisławem Różewiczem, Jerzym Kawalerowiczem, Jerzym Hoffmanem. Następnie wyreżyserował blisko dziesięć filmów fabularnych, z których nagrody otrzymały "Karate po polsku" na festiwalu w San Sebastian oraz "Trójkąt bermudzki" na festiwalu w Rimini. Prawdziwą popularność przyniósł mu jednak serial telewizyjny "Ekstradycja". Jego kolejne trzy części zostały zrealizowane w latach 1994-1998.

d3as0c1
d3as0c1
d3as0c1
d3as0c1