ycipk-4l5dbk
ycipk-4l5dbk

Zdzisław Szymański - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Data urodzenia

21.07.1914

Miejsce urodzenia

Zakroczym

Data śmierci

04.01.1986

Filmografia

Lato leśnych ludzi (1984) (Januszko)

Awans (1974) (Lipka)

Zabawa w chowanego (1984) (Maciejak)

Szpital Przemienienia (1978) (Pacjent szpitala)

Co mi zrobisz jak mnie złapiesz (1978) (Dozorca na Alei 3 Maja 5)

Czerwone węże (1981) (Majster Śliwa)

Moja wojna, moja miłość (1975) (Chorąży w komisji poborowej)

Nie lubię poniedziałku (1971) (Strażnik bankowy)

Ranny w lesie (1964) (Mruk)

Jeśli serce masz bijące (1980) (Nowak)

Poszukiwany, poszukiwana (1972) (Robotnik we włazie)

Biały mazur (1978) (Majster w fabryce)

Warszawska premiera (1950) (Dziennikarz)

Pasja (1977) (1977) (Przywódca chłopów tarasujących drogę)

Matka Królów (1982) (Dozorca)

Na Odsiecz Wiedniowi (1983) (Poseł)

Zezem (1976) (Dozorca w bloku Górnego)

Ślad na ziemi (serial) () (Oleksiak)

W słońcu i w deszczu () (Teoś)

Pieczone gołąbki (1966) (Strażnik)

Karabiny (1981) (chłop)

Noce i dnie () (Chłop)

Zemsta (1956) (1956)

Mężczyźni na wyspie (1962) (Jarząbek)

Dziewczyna i chłopak () (Józef)

Zielona miłość () (Mężczyzna u sekretarza)

Wśród nocnej ciszy (1978) (Pijak)

Zakazane piosenki (1946) (Przyjaciel Romana)

Pierwszy dzień wolności (1964) (Były jeniec oflagu)

Najlepsze w świecie (1976) (Robotnik drogowy)

Dom () (Chłop na Żeraniu)

Przyjaciele ()

Zerwane cumy (1979) (Stasiek)

Dom świętego Kazimierza (1983) (Posługacz w zakładzie)

Pięć i pół bladego Józka (1971) (Maciej)

Akcja pod Arsenałem (1977) (Pan Kazimierz)

Drzwi w murze (1974) (Pasażer w pociągu)

Doktor Judym (1976) (chłop)

Widziadło (1983) (Służący Strumieńskiego)

Cień (1956) (Chłop)

Dyrektorzy (1975) (Wicek Rogalski)

Daleka jest droga (1963) (Żołnierz)

Nikodem Dyzma (1956) (Pijaczek)

Śpiewy po rosie (1982) (Łazarski)

Gwiazdy poranne (1979) (Żołnierz Wehrmachtu)

Poślizg (1972) (Portier w pogotowiu ratunkowym)

Ślad na ziemii (1978) (Majster Oleksiak)

Roman i Magda (1978) (Dozorca parkingu)

Przyłbice i kaptury (1985) (Stary Prus)

Najdłuższa wojna nowoczesnej Europy (1979)

Szaleństwo Majki Skowron (1976) (Aptekarz)

Barwy walki (1965) (Członek oddziału NSZ)

Koty to dranie (1978) (Robotnik)

Obrazki z życia (1975)

Noce i dnie (1975) (Chłop)

Bicie serca (1980) (1980) (Policjant)

Zaklęty dwór (1976) (Wójt)

Sprawa Gorgonowej (1977) (Starszy przodownik Luchowski)

Agent nr 1 (1971) (Strażnik więzienny)

Westerplatte (1967) (Michał Gawlicki)

ycipk-4l5dbk
ycipk-4l5dbk
ycipk-4l5dbk