Trwa ładowanie...
ycipk-s1lcxv
ycipk-s1lcxv

Zofia Mrozowska - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Filmografia:

Kontrakt (1980) (Maria)

Weekendy (1963) (Ira Zbaraska; tylko głos)

Spotkania w mroku (1960) (Rosa Heusler, żona doktora)

Klara i Angelika (1976) (Klara Naimska)

Ostatni etap (1947) (Cyganka)

Zakazane piosenki (1946) (żydowska śpiewaczka z ulicy)

Zaległy urlop (1978) (Maria)

Constans (1980) (matka Witolda)

Prawo i pięść (1964)

Zdjęcie
Podziel się

Aktorka teatralna i filmowa.

Zagrała w wielu polskich filmach, między innymi w serialu "Polskie drogi", w swoim debiucie "Zakazane piosenki" Leona Buczkowskiego, w "Ostatnim etapie", "Mieście nieujarzmionym", "Prawie i pięści", "Pokoju z widokiem na morze", "Kontrakcie".

Sławę przyniosła jej rola Elektry w sztuce "Giraudoux" w reżyserii Edmunda Wiercińskiego.

ycipk-s1lcxv
ycipk-s1lcxv
ycipk-s1lcxv