ycipk-1nsx3x
ycipk-1nsx3x

Dakota Goyo - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Zdjęcie
Podziel się
ycipk-1nsx3x

Dakota Goyo urodził się w Toronto w Kanadzie. W pierwszej reklamie wystąpił już jako niemowlak, w telewizji zadebiutował w wieku 5 lat w "Ultra". Jego naturalna gra, emocjonalność i umiejętność szybkiego zapamiętania tekstu w tak wczesnym wieku dały mu liczne role w wielu telewizyjnych i animowanych serialach. Dostawał role zarówno w telewizji jak i w filmie. W telewizji wystąpił w "JoJo's Circus", "Super Why", "The Murdoch Mysteries", "The Listener", "My Neighbors Secret", "Happy Town" oraz w popularnym serialu telewizyjnym "Arthur". Można było go oglądać w filmach "Wskrzeszenie Mistrza ". W wieku 7 lat wystąpił w filmie "Emotional Arithmetic", a w wieku 9 lat w "Defendor". Rok później zagrał u boku Hugh Jackmana w "Gigantach ze stali". Następenie zagrał młodego Thora.

ycipk-1nsx3x
Data urodzenia

22.08.1999

Miejsce urodzenia

Toronto, Kanada

Filmografia

Giganci ze stali (2011) (Max Kenton)

Strażnicy marzeń (2012) (Jamie)

The Listener: Słyszący myśli () (Austin Hest)

Wskrzeszenie Mistrza (2007) (Teddy Kernan)

Arytmetyka uczuć (2007) (Timmy Winters)

Dark Skies (2013) (Jesse)

Noe: Wybrany przez Boga (2014) (młody Noah)

Thor 3D (2011) (Młody Thor)

Defendor (2009) (Jack Carter)

ycipk-1nsx3x
ycipk-1nsx3x