Trwa ładowanie...
ycipk-2gd27a
ycipk-2gd27a

Jaimie Alexander - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Greenville, Karolina Południowa, USA

Filmografia:

Loosies (2011) (Lucy)

Thor: Ragnarok (2017)

Intersections (2013) (Taylor Dolan)

Ostatni postój 2: Nie oglądaj się za siebie (2008) (Nicole Carrow)

Ostatni postój (2006) (Nicole Carrow)

U nas w Filadelfii () (Tammy)

Likwidator (2013) (Sarah Torrance)

Pułapki umysłu () (Nicky Atkins)

Thor: Mroczny świat (2013) (Sif)

Kamuflaż () (Reva Kline)

Siostra Jackie () (Tunie Peyton)

Thor 3D (2011) (Sif)

Standoff (1998) (Barrista)

Miłość i inne używki (2010) (Carol)

Kyle XY () (Jessi)

Kości () (Molly Briggs)

CSI: Kryminalne zagadki Miami () (Jenna York)

Zdjęcie
Podziel się

Jaimie Alexander urodziła się 12 marca 1984 roku w Greenville, gdzie przeprowadziła się jej rodzina chwilę przed jej narodzinami. Już od najmłodszych lat Jaimie była bardzo aktywna fizycznie. W liceum należała do szkolnej drużyny wrestlingowej. Karierę sportową zakończyła gdy przeprowadziła się do Los Angeles. Tam postanowiła spróbować swojego szczęścia i zostać aktorką. Po raz pierwszy zadebiutowała gościnną rolą w serialu "CSI: Miami". Do 2006 roku grała tylko przelotne role w serialach, aż wreszcie dostała główna rolę w horrorze "Rest Stop" (Ostatni postój). W filmie Jaimie pokazała się od jak najlepszej strony co ułatwiło jej dostanie roli w kultowym serialu "Kyle XY". Do obsady dołączyła w drugim sezonie serialu i grała już do końca. Za rolę Jessi w "Kyle XY" w 2008 roku została nominowana do nagrody Saturn, za najlepszą drugoplanową aktorkę telewizyjną. Dzięki roli Jessi aktorka zyskała przychylna opinię krytyków, a także wielką rzeszę oddanych fanów na całym świecie.

ycipk-2gd27a
ycipk-2gd27a