Trwa ładowanie...
d1eybbu

Kurczak, ryba i krab królewski

Najnowsze informacje
Oceń jako pierwszy:
d1eybbu

Film jednego z najbardziej uznanych dokumentalistów hiszpańskich, którego filmy wielokrotnie gościły na TKH, określany jako pierwszy thriller kulinarny. Punktem centralnym filmu jest Bocuse D'Or – najbardziej prestiżowa nagroda dla zawodowych kucharzy, przyznawana co 2 lata w Lyonie.

Finaliści konkursu mają 5 i pół godziny na przygotowanie dwóch dań w 12 porcjach. Gotowanie odbywa się na oczach publiczności w 18-metrowych kabinach ustawionych w hali sportowej. W 2007 roku w konkursie brał udział Jesús Almagro – jeden z najlepszych hiszpańskich kucharzy ostatnich lat.

Kamera śledzi jego przygotowania do wielkiego finału. Widz staje się świadkiem niezwykle emocjonującej rozgrywki i walki z czasem.

Ten niezwykły i fascynujący dokument odniósł olbrzymi sukces w Hiszpanii.

Kurczak, ryba i krab królewski
Tytuł oryginalny

Pollo, el pez y el cangrejo real, El

Gatunek

dokumentalny

Kraj produkcji

Hiszpania

Rok produkcji

2008

Obsada

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1eybbu
d1eybbu
d1eybbu