ycipk-2uftjn
ycipk-2uftjn

Josef Polasek - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Zilno, Czechy

Filmografia:
ycipk-2uftjn

Elektryk z wykształcenia, który ukończył JAMU w Brnie, gdzie studiowali także Pavel Liška, Tomas Matonoha i Marek Daniel. Studia skończył w roku 1994, po czym zdobył angaż w teatrze HaDivadlo. Na jego deskach wystąpił w wielu różnorodnych i charakterystycznych rolach. Filmy z jego udziałem to, m.in.: Franciszek kobieciarz, Dzikie pszczoły, Stój, bo nie trafię!, Vyhnani z raje, Mistrzowie oraz drugi film Marka Najbrta, Protektor.

Występuje też w popularnym serialu telewizyjnym „Soukrome pasti” oraz cyklu komediowym „Na stojaka”. Polasek, Pavel Liška, Tomas Matonoha i Marek Daniel od 15 lat realizują oryginalny i niezwykły projekt „Komediograf”. Wraz z żoną Michaelą aktor wychowuje trójkę dzieci.

Wybrana filmografia:

Polski Film (2012) – reż. M. Najbrt
Rodinka (2010) – reż. D. Klein
Protektor (2009) – reż. M. Najbrt
Franciszek kobieciarz (2008) – reż. J. Prusinovksy
Na rozchodnou (2008) – reż. J. Nvota
Cesta do Vidne a zpatky (2007) – reż. P. Slavik
Posledni plavky (2007) – reż. M. Krajnak
Vaclav (2007) – reż. J. Vejdelek
Mistrzowie (2004) – reż. M. Najbrt

ycipk-2uftjn
ycipk-2uftjn
ycipk-2uftjn