Trwa ładowanie...
d1idx1d

Kulinarne dziedzictwo Alp

Najnowsze informacje
Oceń jako pierwszy:
Share
d1idx1d

Najwyższy łańcuch górski Europy to nie tylko ośrodki wypoczynkowe i stoki narciarskie. To także zapierające dech w piersiach widoki, różnorodna fauna i flora oraz bogate dziedzictwo kulturowe, którego niezwykle ważnym elementem jest jedzenie. Szczególnie ser. Bergkäse, Holunder, Mostkäse, Pfeffertaler – to jedynie kilka nazw serów alpejskich. Tak obszerny teren jak austriackie Alpy jest źródłem niejednego kulinarnego dzieła sztuki. Myśląc o Alpach skupiamy się jednak zazwyczaj na samych produktach, a nie na ludziach, którzy za nimi stoją. Twórcy filmu skupiają się na życiu ludzi mieszkających w górach. Przyglądają się ich życiu i pracy.

Kulinarne dziedzictwo Alp
Tytuł oryginalny

Das Kulinarische Erbe der Alpen

Gatunek

dokumentalny

Kraj produkcji

Niemcy

Rok produkcji

2012

Czas trwania

44 min.

Podziel się opinią

Share
d1idx1d

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1idx1d
d1idx1d
d1idx1d