ycipk-343suu
ycipk-343suu

G.D. Spradlin - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Paul's Valley, Oklahoma, USA

Filmografia:

Ojciec Chrzestny 2 (1974) (Senator Pat Geary)

Czas Apokalipsy (1979)

Generał MacArthur (1977) (Gen. Robert L. Eichelberger)

Big Valley, The (1965) (George Rhodes)

Resting Place (1986) (Sam Jennings)

Clifford (1994) (Parker Davis)

It Takes a Thief (1968) (Col. Collins)

Virginian, The (2000) (Preacher)

Ed Wood (1994) (Wielebny Lemon)

Dick (1999) (Ben Bradlee)

Wojna państwa Rose (1989) (Harry Thurmont)

Długi pocałunek na dobranoc (1996) (prezydent)

Number One (1969) (doktor Tristler)

Will Penny (1968) (Anse Howard)

Mroczne niebo () (Grantham)

Call to Glory (1984) (Generał Thornton)

Columbo () (Martin Hammond)

Sporting Chance (1976) (Evan Thorpe)

Bogowie dyscypliny (1983) (Generał Durrell)

Riders of the Purple Sage (1996) (Pastor Dyer)

Shoot First: A Cop`s Vengeance (1991) (Chief Hogan)

Dream West (1986) (generał Steven Watts Kearney)

Jayne Mansfield Story, The (1980) (Gerald Conway)

Cruel Doubt (1992) (George Bates)

Tora! Tora! Tora! (1970) (oficer komunikacyjny Cimmela)

Wzór (1980) (Arthur Clements)

Gdy zło jest dobrem (1982) (Philindros)

Na żywo (1995) (Tajemniczy mężczyzna)

Czterdziestka z North Dallas (1979) (B.A. Strothers)

Robert Kennedy & His Times (1985) (Lyndon Johnson)

Canadian Bacon (1995) (R. J. Hacker)

Zabriskie Point (1970) (Wspólnik Lee)

Czas Apokalipsy. Powrót (2001) (generał Corman)

Zdjęcie
Podziel się

G.D. Spradlin rozpoczął karierę jako prawnik, a potem ostał niezależnym producentem ropy. Zanim został aktorem, był aktywny w lokalnej polityce. W 1964 dołączył do Oklahoma Repertory Theatre.

ycipk-343suu
ycipk-343suu