ycipk-41vn90
ycipk-41vn90

Józef Fryźlewicz - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Data urodzenia

01.03.1932

Filmografia

Pan Tadeusz (1999) (Karol Otto Kniaziewicz)

Mrzonka (1985) (Jan Galica z Szaflar)

Dotknięci (1988) (Prokurator)

Klejnot wolnego sumienia (1981) (Krasiński)

Nic (1998) (Ginekolog)

Once Upon a Crime... (1992) (Wilhelm Grimm)

Polonia Restituta (1980) (Roman Dmowski)

Epilog Norymberski (1970) (Mecenas Lateresen)

Spółka rodzinna (1995) (1995) (Dyrektor szkoły)

Świąteczna przygoda (2000) (Szef)

Biały mazur (1978) (Breson)

Pasja (1977) (1977) (Teofil Wiśniewski)

Tumor Witkacego (1984) (Tadeusz Żeleński)

Prymas. Trzy lata z tysiąca (2000)

Bilans Kwartalny (1974) (Wicedyrektor zakładu)

Pole Niczyje (1988) (Szczęsny)

Prom do Szwecji (1979) (Konserwator zabytków)

Mam tu swój dom (1963) (Pasażer PKSu)

Polonia Restituta (serial) () (Roman Dmowski)

Bar "Atlantic" () (Stopka)

Dyrygent (1979) (Wojewoda)

Zamach stanu (1980) (Witold Grabowski)

Siwa legenda (1991) (Kanclerz)

Dusza śpiewa (1997) (Dyrektor administracyjny filharmonii)

Plebania () (Wiciak)

Kapitan Conrad (1990)

Zielone-minione... (1976) (Wojcicki)

Słona róża (1982) (Dyrektor hotelu Atlantic)

Kto Ty jesteś (1981)

Królowa Bona (1980) (Seweryn Boner)

Napoleon (1990) (1990) (Daru)

Tańczący jastrząb (1977) (Kinol)

Żelazną ręką (1989) (Gosławski)

Śmieciarz (1987)

Znaki Zodiaku (1978) (wykładowca Magdy)

Ekipa () (stary oficer SB)

Kto nigdy nie żył... (2005) (Proboszcz)

Niania () (Stanisław)

Test pilota Pirxa (1978) (Obrońca Pirxa przed trybunałem)

Dom () (Towarzysz wręczający odznaczenie Zawiślakowi)

Twarze i maski (2000) (Ksiądz)

Wielka miłość Balzaka (1973) (Daffinger)

Przyłbice i kaptury (1985) (Johann Vogelweder)

Najdłuższa wojna nowoczesnej Europy (1979) (Karol Libelt)

Cafe "Pod Minogą" (1959) (Gestapowiec)

Lalka (1968) (Dyrektor toru wyścigowego)

Granica (1978) (Antoni)

Przed odlotem (1980) (Docent Warecki)

Mistrz i Małgorzata (1988) (Arkadiusz Semplejarow)

Przeprowadzki (2000) (Błażej)

Westerplatte (1967) (Żołnierz)

ycipk-41vn90
ycipk-41vn90
ycipk-41vn90