Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw

Lance Henriksen - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Zdjęcie
Podziel się
Qaqwqwrqw

Lance Henriksen jest absolwentem Actors Studio. Co znamienite aktor ten chodź ma na swoim koncie ponad 70 filmów nigdy nie zagrał przystojnego playboya czy tez silnego super-bohatera - wręcz przeciwnie, od samego początku swojej kariery obsadzany jest w rolach morderców i innych czarnych charakterów. Bliska znajomość z reżyserem Jamesem Cameronem pozwoliła mu zagrać w hicie Terminator oraz w trzech kolejnych częściach Alien'a. Jednym z jego pierwszych wielkich filmów było Dog Day Afternoon z 1975 roku. Od 1996 roku można podziwiać go w serialu telewizyjnym "Millenium" gdzie wciela się w agenta FBI który potrafi przenieść się do umysłu zabójcy i widzieć to co on.

Qaqwqwrqw
Data urodzenia

05.05.1940

Miejsce urodzenia

Nowy Jork, USA

Filmografia

Tarzan (1999) (1999)

Terminator (1984)

Obcy 3 (1992)

Bliskie spotkania trzeciego stopnia (1977)

Truposz (1995)

Super Mario Bros. (1993)

Hellraiser: Hellworld.com (2004) (Gospodarz)

Nieopisany (2002) (Harlan Knowles)

Demons On Canvas (2001)

Wizerunek mordercy (1996) (Adrian Cross)

Dusting Cliff 7 (1996) (Roger McBride)

Aurora: Operation Intercept (1995) (William Stenghel)

Felony (1995) (Taft)

Gunfighter's Moon (1995) (Frank Morgan)

Nature of the Beast (1995) (Jack Powell)

Outpost, The (1995) (Stockton)

Szybcy i martwi (1995) (Ace Hanlon)

Boulevard (1994)

Spitfire (1994)

Outfit, The (1993) (Dutch Schultz)

Man's Best Friend (1993)

Nieuchwytny Cel (1993)

Niepohamowana siła (1993) (Devlin)

Comrades in Arms (1991) (Rob Reed)

Stone Cold (1991) (Chains Cooper)

Survival Quest (1989) (Hank)

Przystojniak (1989) (Rafe Garrett)

Horror Show, The (1989)

Świadek koronny / Hit List (1989) (1989) (Chris Caleek)

Pumpkinhead (1988) (Ed Harley)

Near Dark (1987) (Jesse)

Choke Canyon (1986) (Brook Alastair)

Savage Dawn (1985) (Styker)

Nightmares (1983) (MacLeod)

To Kill the King (1974) (Hank Adams)

It Ain't Easy (1972) (Randy)

Krzyk 3 (2000)

Barwy nocy (1994) (Buck)

Obcy: Decydujące starcie (1986)

Męskie opowieści (1991) (Ripper)

Obcy kontra Predator (2004) (Charles Weyland)

Chosen One, The (2004) (Cardinal Fred)

Mimic: Sentinel (2003)

Man Called Rage, A (2002) (Parish)

Unspeakable (2001)

Invitation, The (2003) (Roland Levy)

Bez strachu 2 (1997) (Eric Dengler)

Criminal Mind, The (1996) (Winslow)

Baja (1995) (Burns)

Powder (1995)

Knights (1993) (Job)

Delta Heat (1992)

Jennifer Eight (1992)

Last Samurai, The (1990) (Johnny Congo)

Pirania II (1981)

Dark End of the Street, The (1981) (Jimmy)

The Visitor (1979) (1979) (Raymond Armstead)

Omen II (1978)

Mansion of the Doomed (1977)

Next Man, The (1979)

Antibody (2002) (Dr. Richard Gaynes)

Jagged Edge (1985) (Frank Martin)

Kolonia karna (1994) (Ojciec)

Phantom (2013) (Markov)

Tarzan 2: Początek legendy (2005) (Kerchak)

Ambush (2011) (John Adams Lofgren)

Dzień w którym zastrzelono Lincolna (1998) (Prezydent Abraham Lincoln)

Ryzykowna Gra () (Generał)

Avengers: Potęga i moc () (Eric Williams / Ponury Żniwiarz)

Tron: Rebelia () (Generał Tesler)

Ryzykant (2004) ('Awful' Knoffel)

Potwór (2006) (Chase Jackson)

Gra o życie (2008) (2009) (Stary człowiek)

Question of Honor, A (1982) (Wiley)

Pieskie popołudnie (1975) (Murphy)

Książę Wielkiego Miasta (1981)

Sieć (1976) (Network Lawyer)

Pierwszy krok w kosmos (1983)

Gone are the days (2018) (Taylon)

Mama i tata (2017) (Mel)

Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw