ycipk-2qrzq6
ycipk-2qrzq6

Ned Bellamy - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Dayton, Ohio, USA

Filmografia:

Być jak John Malkovich (1999) (Derek Mantini)

Bob Roberts (1992) (Uzi Kornhauser)

Aniołki Charliego (2000) (Red Star Systems Director)

Pokusa (2012) (Tyree van Wetter)

Ed Wood (1994) (dr Tom Mason)

Cradle Will Rock (1999) (Paul Edwards)

Con Air: Lot skazańców (1997) (Chopper Pilot)

Skazani na Shawshank (1994)

Django (2012) (2012) (Wilson)

Queens Supreme (2003) (sędzia Gray)

konspiracja.com (2001)

Kronika opętania (2012) (Trevor)

Poprzednia noc (1988) (Tuff)

Floundering (1994) (Phonebook)

Jak ugryźć 10 milionów 2 (2004) (mężczyzna podczas obiadu)

Chłopiec poznaje świat (1993) (Luther)

Piła (2004) (Jeff)

Treme () (Vincent Abreu)

Justified: Bez przebaczenia () (Gerald Johns)

Dwa bilety do raju (2006) (Stan)

Small Apartments (2012) (Technik ratownictwa medycznego)

Życie przede wszystkim ()

Terminator: Kroniki Sary Connor () (Ed Winston)

Prawo i porządek: Sekcja specjalna () (Peter Carson / Police Officer)

24 godziny (serial) () (Attorney General)

Lords of Dogtown (2005) (Peter Darling)

That Darn Cat (1997) (agent)

In the Deep Woods (1992) (Jerome Spears)

Dwadzieścia dolców (1993) (Bowling Alley Entrepreneur)

Castle () (Logan Meech)

MacGyver () (Remick)

Wojenny biznes (2008) (Ooq-Yu-Fay Taqnufmini/Zubleh)

Zmierzch (2008) (Waylon Forge)

Mroźny wiatr (2007) (Kierowca pługu śnieżnego)

Podkomisarz Brenda Johnson () (pan Schiller)

Kontrakt na zabijanie (2006) (Evans)

Orły z Bostonu () (Harold Pines)

Strefa mroku () (mężczyzna)

CSI: Kryminalne zagadki Miami () (Rick Bingham)

Bracia i siostry () (Cutler Weeks)

Jednostka () (Lewis)

Jericho () (Deputy Perkins)

Tenacious D: Kostka Przeznaczenia (2006) (Strażnik)

Zimne dranie (2005) (Sidney)

Father Murphy (1981) (Floyd Walker)

Mystery Men (1999) (Funk)

T.J. Hooker (1982) (Carl Buddinger)

Jack Bull, The (1999) (Kermit Dover)

Starman (1984) (Gold Chain)

Cobb (1994) (Ray)

Uniwersalny żołnierz (1992) (agent FBI)

Ława przysięgłych (2003) (Jerome)

Zdjęcie
Podziel się

Ned urodził się w Dayton w Ohio jako syn Billa i Nelle Bellamy. Spędził dzieciństwo w Joplin w Missouri, potem jego rodzina przeprowadziła się do La Jolla w Kalifornii. Jego brat Mark jest amerykańskim ambasadorem w Kenii. Siostra Anne jest prezesem African Travel w Los Angeles. Po ukończeniu UCLA, Ned wraz z kolegami założył grupę teatralną "The Actors Gang". Występował w wielu filmach i produkcjach filmowych. Nadal mieszka w Los Angeles.

ycipk-2qrzq6
ycipk-2qrzq6