Trwa ładowanie...
d3f5jrg

Ryszard Pietruski

Najnowsze informacje
4.9
(12 głosów)
Oceń:
d3f5jrg
Scenarzysta:
Filmografia:

Popiół i diament (1958) (robotnik w cementowni)

Polowanie na muchy (1969) (właściciel szklarni)

Wilcze echa (1968) (Łycar)

Walet pikowy (1960) (Właściciel kina)

Bariera (1966) (oberkelner)

Nikt nie woła (1960) (Zygmunt)

Rejs (1970) (kapitan statku)

Brunet wieczorową porą (1976) (Dzidek Krępak)

Seszele (1990) (śpiewak)

Anioł w szafie (1987) (Pelikan, kierownik produkcji)

Aria dla atlety (1979) (śpiewak Baptisto Messalini)

Bal na dworcu w Koluszkach (1989) (Walerek)

Podróż za jeden uśmiech (1972) (Kierownik ośrodka)

Dwaj panowie "N" (1961) (Jagielski)

Sobótki (1965) (Kolejarz Drewniak)

Mam tu swój dom (1963) (Kasprzyk)

Życie na gorąco () (Komisarz Alberto Biggini)

Uszczelka (1974) (Heniek Grzelak)

Droga na Zachód (1961) (Zadora)

Gniazdo (1974) (Derwan)

Album Polski (1970) (śpiewak wagonowy)

Chudy i inni (1966) (Pryszczaty)

Ostatni po Bogu (1968) (Prokurator Krawczyk)

Prawo i pięść (1964)

Kwiat paproci (1972) (Franek)

Historia współczesna (1960) (Władysław Zabielski)

Golem (1979) (agent udający kominiarza)

Barwy walki (1965) (delegat Brzoza)

Złote Koło (1971) (Skoczylas)

Psy (1992) (Adwokat Jaromił)

d3f5jrg
d3f5jrg
d3f5jrg
d3f5jrg