Trwa ładowanie...
d2bzn3w
d2bzn3w

Andrew Bicknell

Najnowsze informacje
Oceń jako pierwszy:
Miejsce urodzenia:

Taunton, Somerset

Filmografia:

Zatrute pióro (2000) (Gerry Burton)

Najlepszy przyjaciel (1999) (Stephens)

Nadzieja i chwała (1987) (Pan młody)

Siła rażenia (2006) (Robinson)

Świat bez końca () (Gerald)

Dhoom 3 (2013) (Anderson)

Mordercze starcie (2012) (Mikhail Suverov)

Lady Jane (1986) (John Dudley)

Wojna i pokój () (Gubernator Woroneża)

Mroczny rycerz (2008) (Pilot promu z więźniami)

Opowieść o Zbawicielu (2003) (Urzędnik)

Heidi (1993) (Herr Sesemann)

Zdjęcie

Andrew Bicknell – życiorys i kariera zawodowa

Andrew Bicknell to angielski aktor, który urodził się 17 czerwca 1956 roku w Taunton, Somerset. Aktor pracuje nad filmami w Stanach Zjednoczonych, Wielkiej Brytanii i Europie. Andrew Bicknell mieszka ze swoją wieloletnią partnerką Aleksandrą w Surrey. Studiował w The Classics at Webber Douglas Academy w Londynie i rozpoczął karierę jednocześnie w The Bristol Old Vic Theatre i BBC. Andrew Bicknell przeniósł się do Los Angeles w 1987 roku i od kilku lat pracuje w USA i Europie. Znany był również z wcielenia się w podobiznę i użyczenie głosu Jamesowi Bondowi w grach wideo z roku 2001 „007: Agent Under Fire” jako, że (wtedy obecny) aktor grający Jamesa Bonda - Pierce Brosnan - nie przedłużył umowy, aby brać udział w realizacji. Wersja gry nigdy nie pokazała twarzy Andrew Bicknella, w związku z tym różne czasopisma błędnie sugerowały, że Bicknellowski Bond był uogólnioną postacią wymyśloną na potrzeby gry. Bicknell's Bond miał pojawić się w następnej grze, ale, aby Brosnan mógł wystąpić w Die Another Day, Bicknell został usunięty z projektu. Wystąpił za to w takich produkcjach, jak Dhoom 3: Back in Action i Jab Tak Hai Jaan.
Hobby Andrew Bicknella to podróże, jazda konna, motocykle i prowadzenie klasycznych samochodów sportowych wokół torów wyścigowych.

d2bzn3w
d2bzn3w
d2bzn3w
d2bzn3w