ycipk-1kw96b
ycipk-1kw96b

Bogusz Bilewski - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Starachowice, Polska

Filmografia:

Klejnot wolnego sumienia (1981) (Powieszony szlachcic)

Kardiogram (1971) (Roman)

Zabijcie czarną owcę (1971) (Szuler)

Nie lubię poniedziałku (1971) (kierowca)

Biesy (1988) (komendant policji)

Pierścień i róża (1986)

Aria dla atlety (1979) ('Cyklop' Bieńkowski)

Zimowy zmierzch (1956) (Józek Rumsza)

Powrót wabiszczura (1989) (Bliźniak)

Decyzja (1960) (Michał)

Kopernik (serial) () (Burgrabia lidzbarski)

Kopernik (1972) (Burgrabia lidzbarski)

Pierścień i róża (serial) ()

Karabiny (1981) (Bimbrownik)

Sceny nocne (1989) (Bogacz)

Decyzja (1960) (Michał)

Zaraza (1971) (Władek)

Janosik (serial) () (Jędruś Pyzdra)

Kolega Pana Boga (1986)

Godzina za godziną (1974) (milicjant)

Urodziny Matyldy (1975) (Jaworski)

Latawiec (1982) (Kowal)

Album Polski (1970) (bandyta)

Historia jednego myśliwca (1958) (porucznik Stefan Zaremba)

Beniamiszek (1975) (Żegota)

Wieczne pretensje (1974) (Rysio)

Wielka, większa i największa (1963) (Jean)

Tajemnica starego ogrodu (1983) (Henryk Reja)

Rancho Texas (1958) (Jacek)

Król Maciuś 1 (1957) (1957) (U-mun-tu, wysłannik króla Bum-druma)

Przyłbice i kaptury (1985) (Dzieweczka)

Rękopis znaleziony w Saragossie (1964) (Cygan)

Potop (1974) (Kulwiec - Hippocentaurus)

Zdjęcie
Podziel się

Bogusz Bilewski był polski aktorem filmowym i teatralnym. Artysta występował m.in. w Teatrze im. Ludwika Solskiego w Tarnowie, Teatrze Wybrzeże w Gdańsku i teatrach stołecznym; m.in. Dramatycznym i Powszechnym.

ycipk-1kw96b
ycipk-1kw96b