Trwa ładowanie...
d2v0s1x
d2v0s1x

Catherine Reitman

Najnowsze informacje
Oceń jako pierwszy:
Miejsce urodzenia:

Los Angeles, USA

Filmografia:

Bliźniacy (1988) (Wnuczka Grangera)

To tylko seks (2011) (Współpracowniczka)

Dave (1993) (Dziewczyna przy Durenbergerze)

Beethoven 2 (1993) (Janie)

Wpadka / Knocked up (2007) (2007) (przyjaciółka Alison)

Moja super eksdziewczyna (2006) (Reporterka wiadomości)

Dziękujemy za palenie (2005) (Reporterka)

Absolwentka (2009) (Jessica)

Apetyt na miłość () (Julia)

Stary, Kocham Cię (2009) (Shira D)

Beethoven (1992)

Pogromcy duchów II (1989) (Dziewczyna ze szczeniakiem)

Gliniarz w przedszkolu (1990) (Uczennica)

Catherine Reitman zaczęła grać w filmach jako kilkuletnia dziewczynka
WP Film

Catherine Reitman – kariera

Catherine Reitman urodziła się w Los Angeles w Kalifornii. Jej ojciec, Ivan Reitman, pochodzi z rodziny żydowskiej, natomiast matka, Genevieve Robert, przeszła na judaizm. Catherine Reitman ukończyła Cate School, a następnie uniwersytet w Południowej Karolinie. Znana jest z ról w serialach „Jak poznałem waszą matkę” (2005 – 2014), „Potyczki Amy” (1999 – 2005) czy „U nas w Filadelfii” (2005). Dostawała również drugoplanowe lub epizodyczne role w takich filmach jak: „To tylko seks” (2011) z Justinem Timberlakiem i Milą Kunis, „Stary, kocham cię” z Paulem Ruddem i Jasonem Segelem czy „Wpadka” (2007) z Katherine Heigl i Sethem Rogenem. W 2016 roku zaczęła z mężem kręcić półgodzinny serial komediowy „Workin' moms” dla stacji CBC, którego jest reżyserką, producentką, a także gra jedną z głównych ról. W drugim sezonie serialu Catherine Reitman wyreżyseruje dwa odcinki z 12.

Catherine Reitman – z kim często pracuje?

  • Z Ivanem Reitmanem – przy filmach „Moja super eksdziewczyna” (2006), „Dzień ojca” (1997), „Dave” (1993), „Gliniarz w przedszkolu” (1990), „Pogromcy duchów II” (1989), „Bliźniacy” (1988);
  • z Jasonem Reitmanem – przy filmach „Dziękujemy za palenie” (2005), „Dzień ojca”, „Dave”, „Pogromcy duchów II”, „Bliźniacy”;
  • z Kevinem Dunnem – przy filmach „Apetyt na miłość” (2015), „Beethoven 2” (1993), „Pogromcy duchów II”;
  • z J. K. Simonsem – przy filmach „Absolwentka” (2009), „Stary, kocham cię” (2009), „Dziękujemy za palenie”;
  • z Sigourney Weaver – przy filmach „Dave” i „Pogromcy duchów II”;
  • z Arnoldem Schwarzeneggerem – przy filmach „Glinarz w przedszkolu” i „Bliźniacy”.

Catherine Reitman – ciekawostki

  • Catherine Reitman jest córką reżysera Ivana Reitmana (najbardziej znanymi jego filmami są „Pogromcy duchów” oraz Orły Temidy) i aktorki Genevieve Robert;
  • Jest siostrą Caroline Reitman (zagrała w filmie „Dzień ojca”) i Jasona Reitmana (aktora znanego z ról w filmach Juno, W chmurach i „Długi, wrześniowy weekend”);
  • Jest ciocią Josephine Reitman;
  • Jest szwagierką Michele Lee;
  • Przyjaźni się z aktorką Alexandrą Thomopoulus;
  • Jest żoną Phillipe'a Sternberga, z którym założyli Wolf & Rabbt Entertainment ULC;
  • W Kosmicznym meczu podkładała głos pod postać Nerdluceka Bupkusa.
d2v0s1x
d2v0s1x
d2v0s1x
d2v0s1x