Trwa ładowanie...
dlxoa09
dlxoa09

Cloris Leachman

Najnowsze informacje
4.8
(6 głosów)
Oceń:
Miejsce urodzenia:

Des Moines, Iowa, USA

Filmografia:

Stalowy gigant (1999)

Gorąca linia (2000) (Pat)

High Anxiety (1978) (Nurse Diesel)

Texasville (1990) (Ruth Popper)

Dillinger (1973) (Kobieta w Czerwieni)

Zwierzak (2001)

My Little Pony: The Movie (1986) (Hydia)

Butch Casidy i Sundance Kid (1969) (Agnes)

Gen 13 (1998) (Helga)

Koncert na 50 serc (1999) (Assunta Guaspari)

Charley and the Angel (1973) (Nettie Appleby)

Rodzina Amati (2000) (Dolly)

Zły Mikołaj (2003) (Babcia)

Gambit, czyli jak ograć króla (2012) (Babcia Merle)

Siostra Hawthorne () (Panna Lachman)

Oogieloves in the Big Balloon Adventure, The (2012) (Dotty Rounder)

Adult World (2013) (Mary Anne)

Krudowie (2013) (Babcia)

Norman w tarapatach () (Pani Beaumont)

Zakochany Nowy Jork (2008) (Mitzie)

Steagle, The (1971) (Rita Weiss)

Soggy Bottom, USA (1980)

Walk Like a Man (1987) (Margaret Shand)

Cannon Movie Tales: Hansel and Gretel (1987) (Wiedzma)

Love Hurts (1991) (Ruth Weaver)

Giant of Thunder Mountain, The (1991) (Narrator)

Prancer (1989) (Pani McFarland)

To znowu ty (2010) (Helen)

Bękarty wojny (2009) (Pani Himmelstein)

Święto piwa (2006) (Great Gam Gam)

Sky High (2005) (Siostra Spex)

Wykiwać klawisza (2005) (Lynette Reynolds)

Trudne słówka (2004)

Śmiertelny pocałunek (1955) (Christina Bailey)

Rack, The (1956) (Caroline)

Raport Chapmana (1962) (Panna Selby)

People Next Door, The (1970) (Tina Hoffman)

Happy Mother's Day, Love George (1973) (Ronda)

North Avenue Irregulars, The (1979) (Claire Porter)

Herbie Goes Bananas (1980) (Aunt Louise)

Yesterday (1981) (Mrs. Kramer)

Historia Świata: Część I (1981) (Madame DeFarge)

Shadow Play (1986) (Millie Crown)

Nobody's Girls: Five Women of the West (1995) (Laura Evans)

Never Too Late (1997) (Olive)

Manna From Heaven (2001) (Helen)

My Boyfriend`s Back (1993) (Maggie)

Foolin Around (1980) (Samanta)

Scavenger Hunt (1979) (Mildred Cruthers)

Crazy Mama (1975) (Melba)

Now and Then (1995) (Albertson)

Daisy Miller (1974) (Pani Ezra Miller)

Muppet Movie, The (1979) (Lord's Secretary)

Zakochani i inni (1970) (Bernice)

Last Picture Show, The (1971) (Ruth Popper)

Young Frankenstein (1974) (Blucher)

WUSA (1970) (Philomene)

Morderczy demon (1983)

Zdjęcie
dlxoa09
dlxoa09
dlxoa09
dlxoa09