ycipk-3g2bo8
ycipk-3g2bo8

Douglas Hodge - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Plymouth, Anglia, Wielka Brytania

Filmografia:

Diamond Skulls (1989) (Jamie)

Czarnoksiężnik z Oz: Powrót Dorotki (2013) (Fruit Stripe Lawyer)

Diana (2013) (Paul Burrell)

Tylko głupcy i konie () (Dorosły Damien)

Burza hormonów (2006) (Brian)

Zejście 2 (2009) (Dan)

Czerwona jaskółka (2018) (Maxim Volontov)

Bejrut (2018) (Sully)

Joker (2019) ( Alfred Pennyworth )

Zdjęcie
Podziel się

Czterokrotnie nominowany do nagrody Oliviera aktor i reżyser teatralny, który pracował między innymi w National Theatre, RSC oraz Shakespeare Globe. W kinie mogliśmy go oglądać między innymi w „Vanity Fair. Targowisku próżności” Miry Nair, „Robin Hoodzie” Ridleya Scotta oraz wchodzącej niedługo na ekrany „Serenie” Suzanne Bier.

ycipk-3g2bo8
ycipk-3g2bo8