ycipk-h24p2e
ycipk-h24p2e

Douglas Hodge - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...

Czterokrotnie nominowany do nagrody Oliviera aktor i reżyser teatralny, który pracował między innymi w National Theatre, RSC oraz Shakespeare Globe. W kinie mogliśmy go oglądać między innymi w „Vanity Fair. Targowisku próżności” Miry Nair, „Robin Hoodzie” Ridleya Scotta oraz wchodzącej niedługo na ekrany „Serenie” Suzanne Bier.

Data urodzenia

25.02.1960

Miejsce urodzenia

Plymouth, Anglia, Wielka Brytania

Filmografia

Diamond Skulls (1989) (Jamie)

Czarnoksiężnik z Oz: Powrót Dorotki (2013) (Fruit Stripe Lawyer)

Diana (2013) (Paul Burrell)

Tylko głupcy i konie () (Dorosły Damien)

Burza hormonów (2006) (Brian)

Zejście 2 (2009) (Dan)

Czerwona jaskółka (2018) (Maxim Volontov)

Bejrut (2018) (Sully)

Joker (2019) ( Alfred Pennyworth )

ycipk-h24p2e
ycipk-h24p2e
ycipk-h24p2e