ycipk-1v0d60
ycipk-1v0d60

Gene LeBell - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...

"Judo" Gene LeBell "Ojciec Chrzestny Grapplingu" jest równocześnie renomowanym byłym mistrzem świata zapasów i judo jak i jednym z najbardziej zajętych hollywoodzkich kaskaderów. Jest szanowany wśród wielu sztuk walki na całym świecie i jest postrzegany jako twórca wielu elementów grapplingu. Już w młodym wieku zaczął treningi judo i w wieku 20 lat wygrał Mistrzostwa National AAU Heavyweight Judo oraz mistrzostwa USA Overall Judo. po tym jak był już znanym judoką, postanowił spróbować sił w zapasach, gdzie zdobywał tytuły w wadze ciężkiej. Nieszczęśliwie, kiedy otrzymał pas mistrzowski, upuścił go na głowę jednego z sędziów, rozcinając mu głowę. W ciągu kariery walczył z licznymi przeciwnikami wykorzystując przy tym doświadczenie z różnych dziedzin, walczył z takimi mistrzami walk jak Chuck Norris, Bill Wallace czy Benny Urquidez. Przez ponad 50 lat był aktorem i kaskaderem, wystapił w takich filmach jak "Mission: Impossible", "Ja, szpieg", "Bardzo dziki zachód","Baretta", "Świat według Bundych" i "Słoneczny
patrol". Jako aktor wystąpił we "Wściekłych psach", "Złych facetach", "Ed Woodzie" i "Facetach w czerni II". Wciąż, mając ponad 70 lat, nadal jest nauczycielem grapplingu i kaskaderem. Jest także sędzią sportowym oraz prowadzi stronę internetową popularną wśród fanów sztuk walki i filmów na całym świecie. Ma trójkę dzieci. Najstarszy syn, David LeBell, jest również kaskaderem, córka Monica LeBell Pandis federalnym śledczym. Ma czworo wnuków.

Data urodzenia

09.10.1932

Miejsce urodzenia

Los Angeles

Filmografia

I stanie się koniec (1999)

Aloha Summer (1988)

Lepiej być nie może (1997)

Death Wish 4: The Crackdown (1987) (strażnik więzienny)

Tajemnice Los Angeles (1997)

Czworo z Teksasu (1963)

Odważny (1997)

Góra Dantego (1997)

RoboCop (1987)

RoboCop 2 (1990)

Skokie (1981)

Czy leci z nami pilot? (1980)

Gambler, The (1974)

Stary, gdzie moja bryka? (2000)

Rocky (1976)

Gone Fishin` (1997)

Big Valley, The (1965)

Black Sunday (1977)

Włamanie na śniadanie (2001)

Złote dziecko (1986)

Faceci w czerni II (2002) (pasażer metra)

Naga broń 33 i 1/3: Ostateczna zniewaga (1994)

Osadzony (1989)

She's Out of Control (1989)

Tango i Cash (1989)

Mac i ja (1988)

Rocky IV (1985)

Ballistic (2002)

Bronco Billy (1980)

Honey, I Blew Up the Kid (1992)

Kochany urwis (1990)

Wodny świat (1995)

Nadchodzi Polly (2004)

Dziwne dni (1995)

Ed Wood (1994) (gospodarz ringu)

Armia ciemności (1993)

Człowiek z Księżyca (1999) (sędzia Foxy Jackson)

Kłamca Kłamca (1997)

Dzień Niepodległości (1996)

Batman i Robin (1997)

Szukając sprawiedliwości (1991)

Americathon (1979)

Wydział pościgowy (1998)

Tonight Show with Jay Leno, The (1992) (różne postaci)

Huragan ognia (1992) (strzelec w czerwonych włosach)

Freebie and the Bean (1974)

Down 'n Dirty (2000)

Wyścig szczurów (2001) (weteran z bronią)

Ostatni Bastion (2001)

Świąteczna gorączka (1996)

Jury Duty (1995) (ochroniarz)

Newsies (1992)

Killer Elite, The (1975)

Wild Party, The (1956)

Bastion (1994)

Million Dollar Mystery (1987)

Gang braci (2002)

Darkman (1990)

Going Ape! (1981) (Faraday)

Meet Wally Sparks (1997)

Pociąg z forsą (1995)

Police Story (1973)

Starsky i Hutch (2004)

Jaś Fasola: Nadciąga totalny kataklizm (1997)

My Giant (1998)

Hook (1991)

Szklana pułapka 2 (1990)

Godziny szczytu (1998) (taksówkarz)

Pamięć absolutna / Total Recall (1990) (1990)

Czas patriotów (1992)

Major Payne (1995)

Jerk, The (1979) (Con Man)

Uciekający pociąg (1985)

Pan i Pani Smith (2005)

Riptide (1984) (bandzior)

Kochany urwis 2 (1991)

For the Boys (1991)

Dick Tracy (1990)

I Wanna Hold Your Hand (1978) (Theater Core RTTST)

Prawie jak Anioł (1990)

W podziemiach Planety Małp (1970)

Wściekłość (1999)

Nazajutrz (1986)

Uciekinier (1987)

Remo Williams: The Adventure Begins (1985) (Red)

Życie przede wszystkim () (sędzia)

Tyson (2008)

Mistrz / Redbelt (2008) (2008) (stary kaskader)

Sabrina, nastoletnia czarownica ()

Bardzo dziki zachód () (Felix)

Las Vegas () (hazardzista)

As w rękawie (2007)

Every Breath (1993)

Running Red (1999)

Był sobie łajdak (1970)

Judge and Jury (1996)

Double Tap (1997) (Wallace)

Straceni chłopcy (1987)

Quincy (1976) (sędzia)

Big Bus, The (1976)

Gotcha! (1985) (KGB)

Trancers II (1991)

Hard Time (1998) (Eddie)

City Limits (1985) (strażnik graniczny)

P.U.N.K.S. (1998)

Best of the Best II (1993)

Livers Ain't Cheap (1997) (Proprietor)

MacGyver () (Murph)

Perfect Strangers () (ochroniarz)

Wpół do śmierci 2 (2007)

Nieustraszony () (Junior)

Reno 911!: Miami (2007)

Ekipa ()

Święto piwa (2006)

Bloodfist 4 (1992) (Burly)

Naga Broń - Z akt Wydziału Specjalnego (1988)

Dutch (1991)

One and Only, The (2002) (mistrz świata zapasów)

Gra o przeżycie (1994)

Słoneczny patrol () (sędzia)

P.K. and the Kid (1987) (Big Mac)

Beastmaster, The (1982)

Mystery Men (1999)

Number One with a Bullet (1987) (sędzia)

At Long Last Love (1975) (Boxer)

T.J. Hooker (1982) (James Wallace)

Wielka rozróba (1980)

Another You (1991)

Obóz marzeń (1994)

California Split (1974)

Welcome to 18 (1986) (gliniarz na motorze)

Trial and Error (1997)

Stuknięty bliźniak (1992)

M.A.N.T.I.S (1994) (Rioter)

Mom and Dad Save the World (1992)

More Dogs Than Bones (2000)

Bad Guys (1986) (Okropny Turk McGurk)

Foolin Around (1980) (Paul)

Johnny Dangerously (1984)

Fletch (1985)

W krzywym zwierciadle: Wakacje w Vegas (1997)

Wygrać ze śmiercią (1990)

Wykonać wyrok (1990)

Nowhere to Run (1993) (kierujący buldożerem)

Ostatni skaut (1991)

Żywy Zapalnik (1992)

Eyes of an Angel (1991) (Pit Bull Handler)

Planeta małp - 1968 (1968)

Trzęsienie ziemi (1974)

Płonący wieżowiec (1974)

Dzień szarańczy (1975)

King Kong (1976)

Inside Moves (1980)

Heart Like a Wheel (1983)

Eksplozja (1994)

Jak tylko potrafisz (1980)

Ludzie pracy (1990)

No Holds Barred (1989)

Spider-Man 2 (2004)

Gemini Man (1976) (sędzia)

Matt Houston (1982)

Fall Guy, The (1981) (sędzia/zbir)

Bitter Harvest (1993)

Sinbad and the Eye of the Tiger (1977)

Shakes the Clown (1991)

Streets of Gold (1986) (Reporter)

Fletch Lives (1989)

Green Hornet, The (1966) (Barney)

Tracąc to (1983)

Presidio, The (1988)

Happiest Millionaire, The (1967)

Randka w ciemno / Blind Date (1987) (1987)

Wściekły byk (1980) (przewodniczący ringu)

Umarli nie potrzebują pledu (1982) (Hood)

Każdy sposób jest dobry (1978) (rowerzysta)

Bruce Wszechmogący (2003)

Zwariowani detektywi (1990) (Grimmer's Man)

Night and the City (1992)

Alligator II: The Mutation (1991) (sędzia)

Paradise (1991)

Wydział wewnętrzny (1990)

ycipk-1v0d60
ycipk-1v0d60
ycipk-1v0d60