Trwa ładowanie...
d1459tm
d1459tm

Jadwiga Chojnacka

Najnowsze informacje
3.0
(2 głosy)
Oceń:
Miejsce urodzenia:

Warszawa

Filmografia:

Nie ma róży bez ognia (1974) (Przekupka)

Awantura o Basię (1959) (Walentowa)

Moja wojna, moja miłość (1975) (Maria)

Chłopi (1973) (1973) (Dominikowa)

Dzieje grzechu (1975) (Leośka)

Pierwszy start (1950) (Aniela Spojdzina)

Piątka z ulicy Barskiej (1953) (Ciotka Kazka Spokornego)

Kamienne Niebo (1959) (Safianowa)

Drewniany różaniec (1964) (Zenona)

Córeczka (1965) (Andzia)

Pieczona gęś (1967) (Matka Jarai)

Niewiarygodne przygody Marka Piegusa () (Ciotka Dora)

Kopernik (serial) () (Matka złodzieja Kacpra)

Kopernik (1972) (Matka złodzieja Kacpra)

Janosik (serial) () (Służąca)

Małgorzata (1979) (Strażniczka więzienia)

Skarb (1948) (Honorata)

Tylko umarły odpowie (1969) (Marianna Wiatryk)

Ostatni etap (1947) (Więźniarka)

Czerwone i białe (1975) (Elżbieta Taniejewa)

Smarkula (1963) (Gospodyni)

Agnieszka 46 (1964) (znachorka Pobłocka)

Pan Samochodzik i praskie tajemnice (1988) (Gosposia doktora)

Panienka z okienka (1964) (Mina)

Za rok, za dzień, za chwilę... (1976) (Ellen)

Czerwone i złote (1969) (Barbara Kaczmarkowa)

Zaduszki (1961) (Właścicielka hoteliku)

Dziewczyny do wzięcia (1972) (Bileterka w teatrze)

Kazimierz Wielki (1975) (Służąca Cudki)

Godziny nadziei (1955) (Margiel)

Wyrok śmierci (1980) (1980) (Aniela)

Dziś w nocy umrze miasto (1961) (Ciocia Poldi)

Zofia (1976) (Pensjonariuszka domu starców)

Kłopotliwy gość (1971) (Pani chcąca obejrzeć cud)

Zdjęcie
d1459tm
d1459tm
d1459tm
d1459tm