ycipk-6idpxq
ycipk-6idpxq

Jadwiga Chojnacka - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Warszawa

Filmografia:

Nie ma róży bez ognia (1974) (Przekupka)

Awantura o Basię (1959) (Walentowa)

Moja wojna, moja miłość (1975) (Maria)

Chłopi (1973) (1973) (Dominikowa)

Dzieje grzechu (1975) (Leośka)

Pierwszy start (1950) (Aniela Spojdzina)

Piątka z ulicy Barskiej (1953) (Ciotka Kazka Spokornego)

Kamienne Niebo (1959) (Safianowa)

Drewniany różaniec (1964) (Zenona)

Córeczka (1965) (Andzia)

Pieczona gęś (1967) (Matka Jarai)

Niewiarygodne przygody Marka Piegusa () (Ciotka Dora)

Kopernik (serial) () (Matka złodzieja Kacpra)

Kopernik (1972) (Matka złodzieja Kacpra)

Janosik (serial) () (Służąca)

Małgorzata (1979) (Strażniczka więzienia)

Skarb (1948) (Honorata)

Tylko umarły odpowie (1969) (Marianna Wiatryk)

Ostatni etap (1947) (Więźniarka)

Czerwone i białe (1975) (Elżbieta Taniejewa)

Smarkula (1963) (Gospodyni)

Agnieszka 46 (1964) (znachorka Pobłocka)

Pan Samochodzik i praskie tajemnice (1988) (Gosposia doktora)

Panienka z okienka (1964) (Mina)

Za rok, za dzień, za chwilę... (1976) (Ellen)

Czerwone i złote (1969) (Barbara Kaczmarkowa)

Zaduszki (1961) (Właścicielka hoteliku)

Dziewczyny do wzięcia (1972) (Bileterka w teatrze)

Kazimierz Wielki (1975) (Służąca Cudki)

Godziny nadziei (1955) (Margiel)

Wyrok śmierci (1980) (1980) (Aniela)

Dziś w nocy umrze miasto (1961) (Ciocia Poldi)

Zofia (1976) (Pensjonariuszka domu starców)

Kłopotliwy gość (1971) (Pani chcąca obejrzeć cud)

Zdjęcie
Podziel się
ycipk-6idpxq
ycipk-6idpxq
ycipk-6idpxq