Trwa ładowanie...
d78szbh
d78szbh

Juliet Landau

Najnowsze informacje
Oceń jako pierwszy:
Miejsce urodzenia:

Los Angeles

Filmografia:

Ed Wood (1994) (Loretta King)

Więcej czadu (1990) (Joni)

Naciagacze (1990) (młoda Lilly)

Krwawa masakra w Hollywood (2004) (Julia Cunningham)

Liga Sprawiedliwych: Zagłada (2012) (Natalie/Verdona/nauczycielka francuskiego)

Zabójcze umysły () (Catherine Heathridge)

Życie przede wszystkim () (Lorraine)

Buffy - postrach wampirów (serial) () (Drusilla)

Cięcie (2007) (Mary Shelley)

Anioł ciemności () (Drusilla)

Theodore Rex (1995) (Dr. Veronica Shade)

Zdjęcie

Juliet Landau, córka Martina Landau i Barbary Bain, występowała w Burtonowski Edzie Woodzie oraz u boku Whoopi Goldberg oraz Armina Mueller-Stahl "Theodore Rex". Grała w serialach "Buffy: Postrach wampirów" oraz "Anioł ciemności", a następnie w ostatnim filmie Henry'ego Jagloma "Going Shopping". Występowała także w licznych spektaklach teatralnych. Jest profesjonalną primabaleriną i jest członkiem Actors Studio.

d78szbh
d78szbh
d78szbh
d78szbh