Trwa ładowanie...
ycipk-s1lcxv
ycipk-s1lcxv

Katarzyna Łaska - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Tomaszów Mazowiecki, Polska

Filmografia:

Camp Candy (1989) (Ruby)

Winx. Magiczna przygoda 3D (2010) (Musa)

My Little Pony: The Movie (1986) (Cheerilee)

Pamiętnik Księżniczki 2. Królewskie zaręczyny (2004) (Assana)

Mała Syrenka (1989) (Ariel)

Harriet szpieguje: Wojna Blogów (2010) (Marion Hawthrone)

Smerfy 2 (2013)

Barbie i Trzy Muszkieterki (2009) (Aramina)

My Little Pony: Przyjaźń to magia () (Silver Spoon / Księżniczka Cadence / Dzielna Do)

O, kurczę! (2009) (Angela Morrissey)

Program ochrony księżniczek (2009) (Chelsea)

Hotel 52 () (Czytelniczka Britty Svensson)

Barbie w Wigilijnej Opowieści (2008) (Młoda Katherine)

High School Musical 2 (2007) (Martha Cox)

Piorun (2008) (różne głosy)

High School Musical 3: Ostatnia klasa (2008) (Martha Cox)

High School Musical (2006) (Martha Cox)

Daleko od noszy ()

Barbie i podwodna tajemnica (2010) (Kattrin)

Dzwoneczek (2008)

Alvin i wiewiórki (2007)

Hela w opałach () (Matka Bastka)

Monster High: Boo York, Boo York (2015) (Nefera (głos))

Mirai (2018) ( Kun (polski dubbing) )

Zdjęcie
Podziel się

Katarzyna Łaska urodziła się 26 maja 1979 roku w Tomaszowie Mazowieckim. Na deskach teatralnych zadebiutowała w wieku 16 lat. Wystąpiła w wielu spektaklach muzycznych, m.in. w: "Józef i cudowny płaszcz snów w technikolorze", "Czarnoksiężnik z krainy Oz", "Crazy For You", "Fame" (Mabel), "Piotruś Pan" (Dorosła Wendy), "Grease" (Frenchy), "Miss Saigon" (Kim), "Chicago", "Złe zachowanie", "West Side Story" (Maria). Jest aktorką warszawskiego Teatru Muzycznego Roma. Współpracuje także z Teatrem Komedia w Warszawie oraz z wrocławskim Teatrem Muzycznym. Często występuje też w różnych programach telewizyjnych, oraz jako aktorka dubbingowa.

ycipk-s1lcxv
ycipk-s1lcxv