Trwa ładowanie...
ycipk-21hnkl
ycipk-21hnkl

Maciej Sosnowski - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Wrocław

Filmografia:

Deszczowy żołnierz (1996) (naczelnik)

Nie ma zmiłuj (2000) (Kierowca ciężarówki)

Nieznana opowieść wigilijna (2000) (policjant)

Boża podszewka II () (Sanitariusz)

Break Point (2002) (Prezenter tv)

Gorący temat () (Lekarz)

Arche. Czyste zło (2002) (Robotnik)

Będziesz moja () (Kozioł)

Warto kochać () (Henio)

Popiełuszko, Wolność jest w nas (2008) (Hutnik)

Licencja na wychowanie () (Szef robotników)

Trzy Minuty. 21:37 (2009) (Robotnik)

Taxi A (2007) (akwizytor)

Fala zbrodni () (Klient Sindbada)

Fundacja (2006) (ojciec niepełnosprawnego chłopca)

Pierwsza miłość () (Taksówkarz)

Komornik (2005) (gospodarz domu)

Życie jak poker (1998) (gość)

Niemcy (1997) (wartownik)

Germans (1996) (Wartownik)

Zdjęcie
Podziel się

Aktor. W latach 1982-84 studiował na Wydziale Aktorskim PWST we Wrocławiu. Występował w teatrach: Dramatycznym im. Jerzego Szaniawskiego w Wałbrzychu (1999, 2000), Narodowym Edukacji we Wrocławiu (2001), Impart we Wrocławiu (2005). W latach 1999-2005 związany z Teatrem "Arka" we Wrocławiu. Występował także na estradzie, współpracował m.in. z "Podwieczorkiem przy mikrofonie", jest autorem kilku monologów Hanki Bielickiej. Zajmuje się także twórczością literacką. Od roku 2007 współpracuje z Wrocławskim Teatrem Komedii.

ycipk-21hnkl
ycipk-21hnkl