Trwa ładowanie...
d4ihti7
d4ihti7

Saif Ali Khan

Najnowsze informacje
5.0
(3 głosy)
Oceń:
d4ihti7
Miejsce urodzenia:

Nowe Delhi, Indie

Filmografia:

Zakochani (2004) (Karan Kapoor)

Thoda Pyaar Thoda Magic (2008) (Ranbeer Talwar)

Ta Ra Rum Pum (2007) (Rajveer 'RV' Singh)

Love Aaj Kal (2009) (Jai Vardhan Singh / Veer Singh)

Race (2008) (Ranvir Singh)

Gdyby jutra nie było (2003) (Rohit)

Zdjęcie

Saif urodził się 16 sierpnia 1970 roku w Nowym Delhi w Indiach. Można powiedzieć, że jest człowiekiem "skazanym na sukces". Jego matką jest wielka gwiazda Bollywoodu Sharmila Tagore, a ojciec to światowej sławy krykiecista - Mansoor Ali Khan. Po ojcu Saif odziedziczył tytuł Księcia Pataudi (stanu w Indiach). Aktor spokrewniony jest z laureatem nagrody Nobla w dziedzinie literatury Rabindranathem Tagore, z modelką, prezenterką telewizyjną i Miss India Universe 1997 - Nafisą Joseph, siostra Saifa - Soha Ali Khan jest aktorką. Aktor ukończył Winchester College w Wielkiej Brytanii. W październiku 1991 Saif ożenił się z dwanaście lat od siebie starszą aktorką - Amritą Singh, z którą ma dwójkę dzieci - córkę Sarę i syna Ibrahima. W 2004 roku związek aktorskiej pary rozpadł się. Następnie Saif związał się z aktorką Kareeną Kapoor. W 2004 roku aktor wraz z Shah Rukh Khanem, Preity Zintą, Arjunem Rampalem, Rani Mukherji i Priyanką Choprą uczestniczył w show "Temptation 2004", a w 2006 roku "Heat 2006".

d4ihti7
d4ihti7
d4ihti7
d4ihti7
d4ihti7