ycipk-2a5z9y
ycipk-2a5z9y

Aleksandra Zawieruszanka - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Bielsko-Biała

Filmografia:

Rodzina Milcarków (1962) (Barbara Henke)

Drużynowy (1973)

Punkt widzenia (1973) (1973) (Nauczycielka geodezji)

Mąż swojej żony (1960) (Jadwiga Fołtasiówna)

Pszczółka Maja () (Ćma)

Z tamtej strony tęczy (1972) (doktor Teresa)

Rzeczpospolita babska (1969) (porucznik Krystyna Gromowicz)

Zdjęcie
Podziel się

Aktorka, urodzona w Bielsko-Białej w 1937 roku. Ukończyła PWST w Warszawie w 1959 roku.

Zaraz po szkole rozpoczęła współpracę z Teatrem Narodowym w Warszawie, z którego w 1990 roku przeniosła się do Teatru na Woli.

Grała Porucznik Krystynę Gromowicz w "Rzeczpospolitej Babskiej".

ycipk-2a5z9y
ycipk-2a5z9y
ycipk-2a5z9y