Trwa ładowanie...
d3xpsly
d3xpsly

Brittney Alger

Najnowsze informacje
2.0
(1 głos)
Oceń:
Miejsce urodzenia:

Westlake, Ohio, USA

Filmografia:

21 Jump Street (2012) (przyjaciółka Erica)

Fantastyczna czwórka (2015) (2015) (Dziewczyna na wyścigach ulicznych)

Pitch Perfect (2012) (Ślicznotka Bardena w pierwszym występie)

13 grzechów (2014) (Pielęgniarka)

Szybcy i wściekli 7 (2015) (Jasmine)

Zdjęcie
Zdjęcie

Brittney Marie Alger to amerykańska aktorka oraz modelka. Urodziła się 25 października 1988. Urodziła się w Westlake, Ohio w Stanach Zjednoczonych.

Brittney Marie Alger – życiorys, kariera zawodowa

Ojciec Britney Marie Alger był biznesmenem i to on zachęcił ją do podjęcia kariery aktorskiej. Brittney Marie Alger jest aktywna w branży filmowej od roku 2011. Film Ricochet, w którym grała rolę Jenny, był jej pomyślnym krokiem u progu kariery.

Po ukończeniu studiów magisterskich w komunikacji masowej Brittney Alger zaczęła swoją karierę modelarską i aktorską. Zaczęła uczyć się aktorstwa, dołączyła do klas aktorskich, a także współpracowała z różnymi programami teatralnymi. Film 21 Jump Street 21 z jej udziałem w roli przyjaciółki Erica, został doceniony przez fanów.

Grana przez Brittney Alger rola Ślicznotki Bardenay w filmie Pitch Perfect zapewniła jej sławę i popularność. Nadal bierze czynny udział w różnych serialach telewizyjnych i filmach. Brittney Marie Alger jest znana z takich produkcji filmowych, jak Szybcy i wściekli 7 (2015), 21 Jump Street (2012), Pitch Perfect (2012), Fantastyczna czwórka (2015) oraz 13 grzechów (2014).

Brittney Marie Alger – życie prywatne

Alger kocha spędzać swój wolny czas z psami. Ponadto jej hobby jest gotowanie i robienie na drutach. Brittney Marie Alger to wielka fanka Nicki Minaj, uwielba słuchać jej piosenek. Bardzo kocha swoją mamę i twierdzi, że jest jej źródłem inspiracji.

Warto dodać, że Brittney Marie Alger jest zaangażowana w działania społeczne. Jest związana z organizacją, która pomaga osobom niepełnosprawnym fizycznie. Nie tylko wspiera organizację finansowo, lecz także jest wolontariuszem. Uczestniczyła w różnych warsztatach z tego tytułu.

Brittney Marie Alger może poszczycić się nienaganną sylwetką, którą zawdzięcza odpowiedniej diecie i regularnym ćwiczeniom.

d3xpsly
d3xpsly

d3xpsly
d3xpsly
d3xpsly