Trwa ładowanie...
d3fkxdl
d3fkxdl

Catherine Butterfield

Najnowsze informacje
Oceń jako pierwszy:
Miejsce urodzenia:

Nowy Jork

Scenarzysta:
Filmografia:

No Place Like Home (1989) (pracownica miejska)

Wielki podryw (2001) (sprzedawczyni sukien ślubnych)

Ich pięcioro (1994)

Ed Wood (1994) (konserwatywna żona)

Floundering (1994) (pielęgniarka Folicle)

Zdjęcie

Urodziła się w Nowym Jorku, zaczynała karierę w teatrze lokalnym. Zadebiutowala w sztuce "Joined at the Head" w 1992 w Manhattan Theatre Club, którą wygrała Oppenheimer Award oraz była nominowana do Drama Desk i Obie. Do nagradzanych ról należały takze jej występy w filmach "the Trees" i "The Sleeper".

d3fkxdl
d3fkxdl
d3fkxdl
d3fkxdl