ycipk-g2pco0
ycipk-g2pco0

Clark Gregg - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Boston, USA

Reżyser:

Udław się (2008) (Ida Mancini)

Scenarzysta:
Filmografia:

Magnolia (1999) (WDKK Floor Director)

Pan Popper i jego pingwiny (2011) (Nat Jones)

A.I. Sztuczna Inteligencja (2001) (Supernerd)

Last Time I Committed Suicide, The (1997) (gliniarz)

W rękach wroga (2004) (U.S.S. Swordfish: Executive Officer Teddy Goodman)

Podejrzani (1995) (Dr. Walters)

Hollywood atakuje ! (2000)

Byliśmy żołnierzami (2002)

Zdjęcie w godzinę (2002) (Det. Paul Outerbridge)

Hiszpański więzień (1997) (snajper FBI)

Lovely & Amazing (2002) (Bill)

Six Ways to Sunday (1997) (Benjamin Taft)

Stan zagrożenia (1994) (Staff Sergeant)

Adventures of Sebastian Cole, The (1998) (Hank/Henrietta Rossi)

11:14 (2003) (inspektor Hannagan)

Spartan (2004) (Miller)

Mega Spider-Man () (Agent / Dyrektor Phil Coulson)

Light Years (2012) (Pan Markovic)

Very Good Girls (2013)

Do zaliczenia (2013) (Sędzia Clark)

Labor Day (2013) (Gerald)

Agenci T.A.R.C.Z.Y. ()

Much Ado About Nothing (2012) (Leonato)

Avengers 3D (2012) (Agent Phil Coulson)

500 dni miłości (2009) (Vance)

Thor 3D (2011) (Agent Coulson)

Udław się (2008) (Lord High Charlie)

Tyson (2008) (Kevin Rooney)

Nowe przygody starej Christine () (Richard Campbell)

Iron Man (2008) (Agent Phil Coulson)

Hoot (2006) (Muckle)

Kiedy dzwoni nieznajomy (2006)

W świecie kobiet (2007)

Bez mojej zgody (2009) (Harvey)

Iron Man 2 (2010) (Agent Phil Coulson)

Odwrócić przeznaczenie (2007) (Henry)

W doborowym towarzystwie (2004) (Steckle)

Central Park West (1995)

Above Suspicion (1995) (1995) (Randy)

Kocham kłopoty (1994) (Darryl Beekman, Jr.)

Things Change (1988) (kierownik)

Lip Service (1988) (kierownik)

Na żywo z Bagdadu (2002) (Eason Jordan)

Projekt Manhattan (1989) (Douglas Panton)

Piętno (2003) (Nelson Primus)

Northfork (2003) (Mr. Hadfield)

Kapitan Marvel (2019) (Agent Coulson)

ycipk-g2pco0

Gregg urodził się w Bostonie, jako syn episkopalnego księdza, Boba. Uczęszczał do Ohio Wesleyan University oraz New York Universit na wydziale Tisch School of the Arts, gdzie ukończył naukę w 1986. Wystąpił w wielu rolach drugoplanowych w filmach takich jak Lovely & Amazing, In Good Company, The Human Stain, a także gościnnie w serialach. Wyreżyserował i napisał w 2008 film "Choke" na podstawie opowiadania Chucka Palahniuka. W 2008 wystąpił w filmie "Iron man" jako agent TARCZY Phil Coulson, występował również w innych filmach z serii o Avengersach. Postać ta nie występuje w komiksie i miała to być tylko epizodyczna rola, ale agent został na dłużej. W 2001 ożenił się z aktorką Jennifer Grey, z którą ma córkę Stellę.

ycipk-g2pco0
ycipk-g2pco0
ycipk-g2pco0