ycipk-2kob8m
ycipk-2kob8m

Diedrich Bader - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Alexandria, Wirginia, USA

Filmografia:

Flying Blind (1992) (Matthew)

Śmierć i śniadanie (2004) (Szef Henri)

Wakacje: żegnaj szkoło (2001) (strażnik)

Country Bears, The (2002)

Diagnosis: Murder (1975) (Lincoln Cutter)

Wspaniała przygoda Billa i Teda (1989) (Arthur)

Hercules: Zero to Hero (1999) (Adonis)

Jay i Cichy Bob kontratakują (2001)

Epoka lodowcowa (2002) (tygrys szablozębny)

Lloyd in Space (2001) (Harvulian 'Boomer' Standervault)

Życie biurowe (1999) (Lawrence)

Eurotrip (2004) (Złodziej)

Napoleon Wybuchowiec (2004) (Rex)

Tajemniczy Sobotowie () (Fiskerton)

Mega Spider-Man () (Kraven the Hunter / Sergei Kravinoff)

Dostawa na telefon () (Charlie Davies)

Jej szerokość Afrodyta () (Wallace Haft)

Fineasz i Ferb ()

Superman DCU: Wyzwolenie (2013) (Steve Lombard)

Atlas Shrugged: Part II (2012) (Quentin Daniels)

Gargoyles () (Jason Canmore / Charles Canmore)

Norman w tarapatach () (Travis)

Shark () (Z Pruitt)

Świry () (Eli)

Napoleon Dynamite () (Rex/sędzia/Shasta)

Worst Week () (Dennis)

Piorun (2008) (kot weteran)

Balls of Fury (2007) (Gary)

CSI: Kryminalne zagadki Las Vegas () (Bud Parker)

Na fali (2007) (Tank)

Zeta Project, The () (Zeta/Zee)

Beverly Hillbillies, The (1993) (Jethro)

Mr. Nice Guy (1997)

Wampiry i świry (2010) (Frank Crane)

Sezon na misia 2 (2008) (Rufus)

Poznaj moich Spartan (2007) (Traitoro)

Lewy casting (2006) (Glenn)

Chuck () (Del)

Kości () (Andrew Hacker)

CSI: Kryminalne zagadki Miami () (Myles Martini)

Asterix i Wikingowie (2006) (Olaf)

Miss Agent 2: Uzbrojona i urocza (2005) (Joel)

Batman przyszłości () (Zeta)

Olive, the Other Reindeer (1999) (dyrektor zoo)

Król wzgórza (1993) (Dirk/lekarz/Ray Roy)

Pepper Ann (1997)

Preppie Murder, The (1989) (Peter)

Desert Rats, The (1953) (Mort)

Teresa's Tattoo (1994) (Higgins)

Kaczki z gęsiej paczki (2018) (Bing)

Zdjęcie
Podziel się

Bader urodził się w Alexandrii (stan Wirginia), jako syn Gretty (rzeźbiarki) oraz Williama Badera (dyrektora fundacji związanej z polityką)[1]. Gdy miał dwa lata jego rodzina przeniosła się do Paryża we Francji. Powrócił do USA, aby rozpocząć edukację w Groveton High School. Ukończył T.C. Williams High School w Alexandrii w stanie Wirginia, a potem college na uniwersytecie North Carolina School of the Arts. Bader jest żonaty z aktorką Dulcy Rogers, z którą ma dwójkę dzieci. Początkowo występował gościnnie w popularnych serialach telewizyjnych, takich jak Bajer z Bel-Air, Star Trek: Następne pokolenie, Zagubiony w czasie i Zdrówko. Pierwszą znaczącą rolę dostał w 1993, w serialu Danger Theatre, grając rolę poszukiwacza. Na moment przeniósł się na wielki ekran, grając Jethro w kinowej wersji Bogatych biedaków. Powrócił jednak do telewizji jako Oswald w The Drew Carey Show w 1995. Bader posiada charakterystyczny niski ton głosu, dzięki czemu często wybierany jest do roli w filmach animowanych. Najpopularniejsze
produkcje w których uczestniczył to Epoka lodowcowa, Simpsonowie, Buzz Astral z Gwiezdnej Bazy, Mroczne przygody Billy'ego i Mandy, oraz Pingwiny z Madagaskaru. Wystąpił także w 1999 r. w Życiu biurowym jako sąsiad Petera – Lawrence (o charakterystycznej fryzurze w stylu czeski piłkarz). W 2004 zagrał Rexa w filmie Napoleon Wybuchowiec, trenera sztuk walki i właściciela dojo. W tym samym roku wystąpił także w Eurotrip, jako złodziej. Role te, zarówno głosowe w animacjach, jak i aktorskie (poprzez specyficzną charakteryzację), sprawiły, że Bader stał się mniej rozpoznawalny. Pojawił się także w jednym odcinku Siódmego nieba w 2007, jako ojciec T-Bone'a (granego przez Coltona Jamesa). Ostatnio wystąpił także gościnnie w telewizyjnym dramacie Shark. Zbiegiem okoliczności było, że w tym samym odcinku wystąpiła z nim jego była serialowa żona z Bajera z Bel-Air, Charlayne Woodard, grająca tam Janice Smith. Zagrał także w odcinku serialu Pohamuj entuzjazm zatytuowanym "The TiVo Guy". Najpopularniejszym jak dotąd
filmem w którym zagrał, jest Na fali, gdzie udzielił głosu dla Tanka "Czołga" Evansa. Udzielił także głosu do czterech różnych animowanych przygód Batmana, zarówno dla dobrych i złych postaci. Są to Batman przyszłości, The Zeta Project, The Batman oraz Batman: Odważni i bezwzględni w którym udzielił głosu samej postaci Batmana.

ycipk-2kob8m
ycipk-2kob8m