Trwa ładowanie...
d1dprdr
d1dprdr

Donna Pescow - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Brooklyn, Nowy Jork, USA

Reżyser:

Świat nonsensów u Stevensów ()

Harry and the Hendersons (1991)

Filmografia:

Biography (1987) (ona sama)

Trapper John, M.D. (1979) (Linda D'Amico)

Chu Chu and the Philly Flash (1981) (Ronnie Garfield)

Łańcuszek szczęścia (1998) (Rosemary Monroe)

Świat nonsensów u Stevensów ()

W ukrytej kamerze (2003) (Eileen Stevens)

Anatomia prawdy () (Maria Sanella)

Jordan () (mama Debbie)

Pauly (1997) (Ariana)

Nie z tego świata (1987) (Donna Garland)

Dowody zbrodni () (Nancy Kent '10)

Obsessed with a Married Woman (1985) (Susan)

Gorączka sobotniej nocy (1977) (Annette)

Zdjęcie
Podziel się

Pochodzi z Brooklynu. Odkąd mama zabrała ją na 13. urodziny na Broadway na spektakl "Funny Girl", zdała sobie sprawę, że jej przyszłością s a występy na scenie. Osiągnęła swój cel i została aktorką. Dostała stypendium na prestiżowej nowojorskiej American Academy of Dramatic Arts. Wielkim debiutem Donny był występ u boku Johna Travolty w "Gorączce Sobotniej Nocy", po czym występowała w sitcomie "Angie". Zagrała także gościnnie w "All my children" dr. Lynn Carson, pierwszą lesbijkę w dziennym paśmie w TV. Kolejną znaną rolą była dziwna i kontrolująca ciocia Gertruda w "General Hospital". Grała także główne role w serialach "Nie z tego świata" oraz "Świat nonsensów u Stevensów", w których wcieliła się w rolę matki głównych bohaterów. Ciągle występuje gościnnie w wielu serialach. Obecnie mieszka w Los Angeles z mężem i synem.

d1dprdr
d1dprdr