ycipk-4hatm3
ycipk-4hatm3

Dorota Lanton - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Warszawa, Polska

Filmografia:

Pokemon 3: The Movie (2001) (Jessie)

Pokemon: Film pierwszy (1999) (Jessie)

Panna z mokrą głową (1994) (Wieśniaczka w majątku Borowskich)

Wynajmę pokój (1993)

Pokuszenie (1995) (1995)

Przygody Joanny (1994) (Myszka, klientka w gospodzie pani Hani)

Flintstonowie (1994)

Marzenia do spełnienia (2001) (Asia Romska)

Kirikou i dzikie bestie (2005) (Mama jednego z dzieci)

Scooby-Doo () (Arlene Wilcox)

Flintstonowie ()

Sławna jak Sarajewo (1987) (Gerda, córka Grychtolika)

Menedżer (1985) (Katarzyna, córka Mackiewiczów)

Lisek Pablo () (Pablo)

Hrabia Kaczula () (Laura / Królik)

Panna z mokrą głową (serial) () (Wieśniaczka w majątku Borowskich)

Barwy szczęścia () (Ola)

Adam i Ewa () (Zosia Kowalczyk, przyjaciółka Ewy Werner)

Psie serce (2002) (Atos)

Miasteczko (2000) (2000)

Hela w opałach () (Janeczka, dziewczyna Leszka)

Batman przyszłości ()

Dom ()

Zmowa (1988) (Kelnerka)

W cieniu nienawiści (1985) (Ewa)

Pora na czarownice (1993) (Studentka medycyny)

Zdjęcie
Podziel się

Dorota Lanton urodziła się 4 maja 1969 roku w Warszawie. Jest absolwentką XV Liceum im. Narcyzy Żmichowskiej w Warszawie. W 1993 roku ukończyła Wydział Aktorski PWSFTviT w Łodzi. Szerszej publiczności znana jest jako Julia - farmaceutka z serialu "Klan". Jest również interpretatorką piosenki francuskiej - na koncertach "Miłość w Paryżu" wykonuje w języku francuskim przeboje Edith Piaf, Jacques'a Brela, Yves'a Montanda, Carli Bruni oraz własne piosenki. Jej piosenka "Ma place", którą śpiewa jako Dorothée Lanton, znalazła się na składance "Weekend in Paris" wśród współczesnych gwiazd piosenki francuskiej. Dorota Lanton jest córką aktorki teatralnej Barbary Lanton.

ycipk-4hatm3
ycipk-4hatm3