ycipk-1d96wo
ycipk-1d96wo

Joey Perillo - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Wilmington, Delaware, USA

Filmografia:

Negocjator (1998) (Technik)

12 małp (1995) (detektyw Franki)

Filadelfia (1993) (Filko)

Niezniszczalny (2000) (Jenkins)

Wydział zabójstw Baltimore (1993) (Bernard Munch)

Jej alibi (1989) (Klaun)

Pokochać (1998) (Człowiek na karnawale)

Kandydat (2004) (Jimmy)

Figurantka () ((gościnnie))

Prawo ulicy () (Lekarz sądowy)

Rachel Getting Married (2008) (Bob)

Dziadek i ja (1998) (Pan Waltman)

Killer Instinct (1988) (Detektyw)

Beksa (1990) (Ko Jo Jackson)

Ostry Dyżur () (Leo Leipziger)

Rodzina Soprano () (John Stefano)

Joey Perillo – amerykański aktor filmowy i teatralny www.joeyperillo.com
Podziel się

Joey Perillo – biografia

Joey Perillo urodził się 9. kwietnia 1952 roku w Wilmington, Delaware, USA. Jest aktorem amerykańskim. Do najważniejszych ról Joey Perillo należy rola detektywa Frankiego w 12 małpach (1995) Terry'ega Gilliama oraz rola Filko w "Filadelfii" (1989) Jonathana Demme.

Joey Perillo zwrócił na siebie również uwagę w innym filmie Jonathana Demme, "Rachel wychodzi za mąż" (2008). Pojawił się także w serialu Rodzina Soprano (1999), Prawo ulicy (2002), Ostry dyżur (1994), Figurantka (2012).

Joey Perillo – ciekawostki:

ycipk-1d96wo
  • Joey Perillo uczy aktorstwa od 30 lat;
  • Joey Perillo śpiewa i gra na gitarze;
  • Joey Perillo zdobył nagrodę Permanship.
ycipk-1d96wo
ycipk-1d96wo
ycipk-1d96wo