ycipk-23c6s6
ycipk-23c6s6

Krzysztof Litwin - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Zdjęcie
Podziel się
ycipk-23c6s6

Krzysztof Litwin był artystą wszechstronnym – grał w filmach i serialach, występował w kabaretach, stał się podporą Piwnicy pod Baranami, interesował się muzyką, malarstwem i grafiką. Zajmował się też rękodziełem, a jego prace wystawiano w galeriach na całym świecie. Występował w radiu, telewizji i teatrze. Oprócz tego w 1972 roku zaczął karierę jako muzyk w Silnej Grupie pod Wezwaniem.

ycipk-23c6s6
Data urodzenia

19.06.1935

Miejsce urodzenia

Kraków, Polska

Data śmierci

08.11.2000

Filmografia

Złoto (1961) (Wesołek)

Bariera (1966) (kelner)

"Awatar", czyli zamiana dusz (1964) (Alfred, przyjaciel Oktawiusza)

Raj na ziemi (1970) (1970) (Dudek)

Weekend z dziewczyną (1968) (Pabiś)

Jak być kochaną (1962) (student)

Cyrk odjeżdża (1987) (Klown)

Ostrze na ostrze (1983) (Teodor Schulenburg)

Sobótki (1965) (Franek)

Pieczone gołąbki (1966) (Leopold Górski)

Niewiarygodne przygody Marka Piegusa () (Chryzostom Cherlawy)

Rycerze i rabusie () (Teodor Schulenburg)

Szkice warszawskie (1969) (Właściciel loterii)

Upał (1964) (Kornel, subiekt z Domu Mody Romeo)

Prawdziwie magiczny sklep (1969) (Właściciel sklepu)

Cała naprzód (1966) (chłopak, a także: marynarz na "Rosicie" (opowieść 2), steward na statku (opowieść 3), sługa w haremie (opowieść 4))

Bezkresne łąki (1976) (kierowca)

Bumerang (1966) (Chłopak na urodzinach Wandy)

Lalka (1968) (Klein)

Rękopis znaleziony w Saragossie (1964) (Don Lopez Soarez, syn Don Gaspara)

ycipk-23c6s6
ycipk-23c6s6