ycipk-2dwahm
ycipk-2dwahm

Krzysztof Litwin - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Miejsce urodzenia:

Kraków, Polska

Filmografia:

Złoto (1961) (Wesołek)

Bariera (1966) (kelner)

"Awatar", czyli zamiana dusz (1964) (Alfred, przyjaciel Oktawiusza)

Raj na ziemi (1970) (1970) (Dudek)

Weekend z dziewczyną (1968) (Pabiś)

Jak być kochaną (1962) (student)

Cyrk odjeżdża (1987) (Klown)

Ostrze na ostrze (1983) (Teodor Schulenburg)

Sobótki (1965) (Franek)

Pieczone gołąbki (1966) (Leopold Górski)

Niewiarygodne przygody Marka Piegusa () (Chryzostom Cherlawy)

Rycerze i rabusie () (Teodor Schulenburg)

Szkice warszawskie (1969) (Właściciel loterii)

Upał (1964) (Kornel, subiekt z Domu Mody Romeo)

Prawdziwie magiczny sklep (1969) (Właściciel sklepu)

Cała naprzód (1966) (chłopak, a także: marynarz na "Rosicie" (opowieść 2), steward na statku (opowieść 3), sługa w haremie (opowieść 4))

Bezkresne łąki (1976) (kierowca)

Bumerang (1966) (Chłopak na urodzinach Wandy)

Lalka (1968) (Klein)

Rękopis znaleziony w Saragossie (1964) (Don Lopez Soarez, syn Don Gaspara)

Zdjęcie
Podziel się

Krzysztof Litwin był artystą wszechstronnym – grał w filmach i serialach, występował w kabaretach, stał się podporą Piwnicy pod Baranami, interesował się muzyką, malarstwem i grafiką. Zajmował się też rękodziełem, a jego prace wystawiano w galeriach na całym świecie. Występował w radiu, telewizji i teatrze. Oprócz tego w 1972 roku zaczął karierę jako muzyk w Silnej Grupie pod Wezwaniem.

ycipk-2dwahm
ycipk-2dwahm