Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw

Leon Pietraszkiewicz - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Data urodzenia

20.02.1907

Miejsce urodzenia

Warszawa

Data śmierci

22.02.1987

Filmografia

Pasażerka (1963) (lagerkommandant untersturmfuhrer Grabner)

Kontrybucja (1966) (Siwy)

Epilog Norymberski (1970) (oskarżony)

Młodość Chopina (1951) (Nikolai N. Nowosilcow)

Stalowe Serca (1948)

Miejsce dla jednego (1965) (Antoś)

Gniewko, syn rybaka () (Dadżbor)

Zakazane piosenki (1946) (śpiewak uliczny)

Brylanty pani Zuzy (1971) (pracownik kontrwywiadu)

Świat grozy (1967) (inspektor policji)

Król Maciuś 1 (1957) (1957) (minister wojny)

Podziemny front (1965) (lekarz)

Wielka miłość Balzaka (1973) (minister Mikołaja I)

Cafe "Pod Minogą" (1959) (żandarm niemiecki aresztujący redaktora Zagórskiego)

Jak rozpętałem drugą wojnę światową (1969) (Herbert Gulke)

Barwy walki (1965) (granatowy policjant)

Kariera (1954) (robotnik krytykujący Krupę)

Zaklęty dwór (1976)

Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw