WP
WP

Aleksander Dzwonkowski - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Data urodzenia

15.02.1907

Miejsce urodzenia

Petersburg

Data śmierci

23.03.1977

Filmografia

Ziemia obiecana (1974) (ksiądz Szymon)

Inspekcja Pana Anatola (1959) (Feluś Piwko)

Przerwany lot (1964) (Gość weselny)

Dotknięcie nocy (1961) (Mieloch)

Rodzina Milcarków (1962) (Pyrek)

Niewiarygodne przygody Marka Piegusa () (Bogumił Kadryll)

Ziemia obiecana (serial) () (Szymon)

Zemsta (1956) (1956) (Perełka, kuchmistrz Cześnika)

Padalce (1974) (chłop)

Tysiąc talarów (1959) (Morator)

Świat grozy (1967) (James Otis, ojciec Virginii)

Mocne uderzenie (1966) (ojciec Majki)

Czerwone i złote (1969) (ksiądz Antoni)

Sam pośród miasta (1965) (Ziutek, szatniarz w lokalu)

Paryż - Warszawa bez wizy (1967) (Kowalik, polski krawiec w Paryżu)

Dziadek do orzechów (1967) (1967) (chirurg)

Spóźnieni przechodnie (1962) (ojciec Wacka)

Noce i dnie (1975) (gość na przyjęciu u Wojnarowskiego)

Ojciec (1967) (kasiarz emeryt)

Paragon gola (1969) (pan Oleś, pacjent w szpitalu)

WP
WP
WP