Trwa ładowanie...
d19pqdq
d19pqdq

Aleksander Dzwonkowski

Najnowsze informacje
3.5
(2 głosy)
Oceń:
Miejsce urodzenia:

Petersburg

Filmografia:

Ziemia obiecana (1974) (ksiądz Szymon)

Inspekcja Pana Anatola (1959) (Feluś Piwko)

Przerwany lot (1964) (Gość weselny)

Dotknięcie nocy (1961) (Mieloch)

Rodzina Milcarków (1962) (Pyrek)

Niewiarygodne przygody Marka Piegusa () (Bogumił Kadryll)

Ziemia obiecana (serial) () (Szymon)

Zemsta (1956) (1956) (Perełka, kuchmistrz Cześnika)

Padalce (1974) (chłop)

Tysiąc talarów (1959) (Morator)

Świat grozy (1967) (James Otis, ojciec Virginii)

Mocne uderzenie (1966) (ojciec Majki)

Czerwone i złote (1969) (ksiądz Antoni)

Sam pośród miasta (1965) (Ziutek, szatniarz w lokalu)

Paryż - Warszawa bez wizy (1967) (Kowalik, polski krawiec w Paryżu)

Dziadek do orzechów (1967) (1967) (chirurg)

Spóźnieni przechodnie (1962) (ojciec Wacka)

Noce i dnie (1975) (gość na przyjęciu u Wojnarowskiego)

Ojciec (1967) (kasiarz emeryt)

Paragon gola (1969) (pan Oleś, pacjent w szpitalu)

Zdjęcie
d19pqdq
d19pqdq
d19pqdq
d19pqdq