Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw

Aleksander Gąssowski - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Data urodzenia

07.06.1910

Miejsce urodzenia

Petersburg

Data śmierci

22.05.1980

Filmografia

Pan Wołodyjowski (1969)

Tajemnica Enigmy (1979) (Ambasador Wielkiej Brytanii w Bukareszcie)

Nie lubię poniedziałku (1971) (Członek jury konkursu w Zachęcie)

Pejzaż z bohaterem (1970) (Nauczyciel)

Epilog Norymberski (1970) (François de Menthon)

Biały mazur (1978) (Mężczyzna)

Warszawska premiera (1950) (hrabia Jefimow)

Kopernik (serial) () (Wykładowca Akademii Krakowskiej)

Kopernik (1972) (Wykładowca Akademii Krakowskiej)

Noce i dnie () (Lekarz)

Romans Teresy Hennert (1978) (Ziemianin)

Gniazdo (1974)

Królowa Bona (1980) (Piotr Gamrat)

Hrabina Cosel (1968) (Hrabia Antoni)

Ile jest życia (1974) (Administrator)

Mała sprawa (1975) (Podwładny ważnego gościa)

Kazimierz Wielki (1975) (Henryk z Lipy)

Nikodem Dyzma (1956) (Premier)

Godziny nadziei (1955) (Dyrektor teatru frontowego)

Bezkresne łąki (1976)

Wielka miłość Balzaka (1973) (Mężczyzna na ślubie Anny i Jerzego)

Lalka (1968)

Noce i dnie (1975) (Lekarz)

Potop (1974) (Biskup)

Nagrody i odznaczenia (1973)

Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw
Qaqwqwrqw