Trwa ładowanie...
dckq2q3
dckq2q3

Aleksander Gąssowski

Najnowsze informacje
Oceń jako pierwszy:
Miejsce urodzenia:

Petersburg

Filmografia:

Pan Wołodyjowski (1969)

Tajemnica Enigmy (1979) (Ambasador Wielkiej Brytanii w Bukareszcie)

Nie lubię poniedziałku (1971) (Członek jury konkursu w Zachęcie)

Pejzaż z bohaterem (1970) (Nauczyciel)

Epilog Norymberski (1970) (François de Menthon)

Biały mazur (1978) (Mężczyzna)

Warszawska premiera (1950) (hrabia Jefimow)

Kopernik (serial) () (Wykładowca Akademii Krakowskiej)

Kopernik (1972) (Wykładowca Akademii Krakowskiej)

Noce i dnie () (Lekarz)

Romans Teresy Hennert (1978) (Ziemianin)

Gniazdo (1974)

Królowa Bona (1980) (Piotr Gamrat)

Hrabina Cosel (1968) (Hrabia Antoni)

Ile jest życia (1974) (Administrator)

Mała sprawa (1975) (Podwładny ważnego gościa)

Kazimierz Wielki (1975) (Henryk z Lipy)

Nikodem Dyzma (1956) (Premier)

Godziny nadziei (1955) (Dyrektor teatru frontowego)

Bezkresne łąki (1976)

Wielka miłość Balzaka (1973) (Mężczyzna na ślubie Anny i Jerzego)

Lalka (1968)

Noce i dnie (1975) (Lekarz)

Potop (1974) (Biskup)

Nagrody i odznaczenia (1973)

Zdjęcie
dckq2q3
dckq2q3
dckq2q3
dckq2q3