WP
WP

Zygmunt Malawski - Najnowsze informacje

Trwa ładowanie...
Data urodzenia

03.08.1923

Miejsce urodzenia

Skarżysko-Kamienna, Polska

Data śmierci

30.08.1983

Filmografia

Pokój z widokiem na morze (1977) (Ojciec Michała Jurkowskiego)

Kapelusz Pana Anatola (1957) (Milicjant)

Bluszcz (1982) (Dozorca w przedszkolu)

Historia żółtej ciżemki (1961) (Strażnik w Myślenicach)

Samson (1961) (Drukarz)

Gdzie woda czysta i trawa zielona (1977) (Prezes)

Głos ma prokurator (1965)

Potem nastąpi cisza (1965) (Kapitan)

Matka Królów (1982) (Dzielnicowy)

Pieczona gęś (1967) (Podróżny)

Profesor na drodze (1973) (Uczeń w Technikum dla Pracujących)

Twarz anioła (1970) (Strażnik)

Placówka (1979) (Wójt)

Rycerze i rabusie () (Jan)

Szkice warszawskie (1969) (Kurator)

Akcja Brutus (1970) (UB-ek)

Orzeł i reszka (1974) (Morozow)

Wśród nocnej ciszy (1978) (Archiwista)

Azyl (1978) (1978) (Krupowicz)

Romans Teresy Hennert (1978)

Drugi brzeg (1997) (Więzień polityczny)

Pod gwiazdą frygijską (1954) (Robotnik)

Czerwone i białe (1975) (Sędzia)

Godzina za godziną (1974) (Sawicki)

Powrót doktora von Kniprode (1965) (Oficer w barze)

Ogniomistrz Kaleń (1961) (Milicjant)

Panienka z okienka (1964)

Palec boży (1972) (Prezes)

Milioner (1977) (Kierownik restauracji)

Kradzież (1976) (Ojciec Pawła)

Marsjanie (1967) (Generał)

Pociąg (1959) (milicjant)

Matka Joanna od Aniołów (1960) (Ksiądz egzorcysta)

Doktor Ewa (1970) (Ojciec kolonisty Marka)

Drzwi w murze (1974) (Lekarz psychiatra)

Wielka, większa i największa (1963)

Dom bez okien (1962) (Karciarz)

Kazimierz Wielki (1975) (pleban)

Dyrektorzy (1975) (Cis)

Zwariowana noc (1967) (Porucznik Hans Wolf)

Szklana góra (1960) (milicjant)

Cafe "Pod Minogą" (1959) (pod)

Marysia i Napoleon (1966) (Oficer)

S.O.S. (1974) (Pułkownik)

Zaklęty dwór (1976) (Kacper Juryk)

Złote Koło (1971) (Dyrektor szkoły)

Ocalenie (1972) (1972) (Zbigniew Woźniak)

WP
WP
WP